Aperitief voor je lief
Oké, een glaasje cava, prosecco of champagne is altijd lekker. Maar met valentijn mag het aperitief íéts specialer zijn, niet? Versier je glaasje bubbels met een eetbaar bloemblaadje of maak een heuse valentijnscocktail. Met deze ingrediënten schud je in een handomdraai een Frozen Raspberry Cocktail uit je mouw.
30 ml vodka
een handvol bevroren frambozen
sap van één limoen
15 ml suikersiroop
2 eetlepels vers granaatappelsap
ijs
enkele extra frambozen en limoenzeste voor de afwerking
Het valentijnsdiner: hapjes à volonté
Met valentijn wil je natuurlijk niet de hele tijd achter je potten staan. Vergeet daarom het typische driegangenmenu en maak verschillende kleine hapjes – eventueel op voorhand – klaar. Begin bijvoorbeeld met een glaasje avocadomousse met tartaar van langoustines of gevulde portobello’s. Bereik het hoogtepunt met gefrituurde aubergine met een yoghurtdip of een tortillaschotel uit de oven en sluit af met een heerlijk stukje red velvet cake.
Vergeet de tafeldekking niet!
Een feestelijke maaltijd smaakt toch nog nét iets beter aan een goed gedekte tafel. Maar maak je geen zorgen: met een paar eenvoudige ingrepen straalt je tafel een en al romantiek uit. Zo kun je:
een prachtige bos bloemen op tafel zetten. Klassieke rode rozen zijn altijd een winner.
de tafel vól theelichtjes zetten. Kaarslicht is een instant sfeermaker.
servetten in huis halen met hartjes, een toffe quote of gewoon in de lievelingskleur van je geliefde.
rode of roze confetti in de vorm van hartjes of een lieve boodschap in Scrabble-letters op tafel leggen.
Door de rode of roze accenten te combineren met een wit tafelkleed houd je het geheel stijlvol.