keukenbudgetten
July 2020

Luxekeuken of budgetvriendelijk model: wat kies jij?

Een keuken is een van de belangrijkste plaatsen in je huis. Je bent er bijna elke dag om te koken, te eten en misschien wil je er zelfs gasten ontvangen. Het is dan ook cruciaal dat je een keuken kiest die volledig aan je wensen voldoet. Enig probleem: de opties zijn echt eindeloos en misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Vraag je dan allereerst af of je een luxekeuken wilt, een budgetkeuken … of misschien wel voor een derde optie kiest.

Wat verstaan we onder een ‘luxekeuken’?

Je kent ze wel uit de interieurmagazines en de programma’s op tv: luxekeukens uitgerust met topapparatuur en afgewerkt met dure materialen als natuursteen, massief hout, glas en roestvrij staal. Werkelijk alles is voorzien in zulke keukens: snufjes zoals een ingebouwde espressomachine, een hogedrukstoomoven, een kokendwaterkraan. En uiteraard kan ook een centraal kookeiland niet ontbreken. Natuurlijk is het een droom om in zo’n keuken te koken en te vertoeven, want je waant je op slag een heuse topchef. Toch is er ook een keerzijde aan de medaille: aan een luxueuze keuken hangt er namelijk een stevig prijskaartje.

Een budgetkeuken: een goed idee?

Veel mensen besluiten dan maar om voor een lage prijs een standaard budgetkeuken te kopen. Zo’n keuken omvat alle belangrijke onderdelen zoals keukenkasten, een aanrecht, kookplaten, een afzuigkap, een koelkast en keukenapparaten. Toch kan je achteraf het gevoel krijgen dat zo’n keuken niet helemaal aan je wensen voldoet. Een budgetkeuken heeft namelijk standaardafmetingen en een standaarduitrusting. Wil je eigenlijk een grotere keuken, een andere indeling of andere keukentoestellen, dan is een budgetkeuken voor jou niet de juiste keuze.

Vind je ideale keuken bij Ixina

Het goede nieuws is dat je de zaken niet zo zwart-wit moet zien. Bij IXINA vind je gegarandeerd een keuken die perfect overeenstemt met wat jij echt wil. Zij werken nooit met minderwaardige materialen en bieden je een kwaliteitsvolle keuken tegen een scherpe prijs, afhankelijk van je keuze van toestellen, de grootte van de meubelen en de inrichting van de kasten. Zo krijg je waar voor je geld én geniet je van tien jaar fabrieksgarantie. Uiteraard kun je bewust kiezen voor een luxekeuken of een budgetkeuken, maar voor negentig percent van de bevolking biedt een keuken van IXINA het gepaste antwoord op hun behoeften. Geïnteresseerd in een nieuwe keuken? Maak dan een afspraak of vraag een offerte aan.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.