Decoratie
March 2021

Wat zijn de interieurtrends voor de keuken in 2020-2021?

[Translate to Dutch:]

De keukentrends van 2020-2021 volgen onze nieuwe verlangens

Sinds het voorjaar van 2020 brengen we meer tijd door in huis, en met name in onze keukens. Daardoor ontstaan er nieuwe behoeften en verlangens. Één daarvan is het uitgesproken verlangen naar een warme sfeer, geïnspireerd door het Scandinavische design. Zo zijn keukens met strakke lijnen, zonder handgrepen, erg geliefd.
Wat kleuren betreft, is zwart nog altijd heel aanwezig. Maar ook zachte, natuurlijke kleuren winnen aan populariteit, zoals saliegroen, citroengeel of koraalrood. Dit verlangen om weer in contact te komen met de natuur komt ook tot uiting in de materiaalkeuzes. Hout, steen, marmer of beton (en ook de bijzonder geslaagde prints van deze materialen) zijn populair, soms in hun ruwe versie voor een maximale authenticiteit. Behangpapier wordt dan weer gebruikt om een stukje tropische tuin of gestileerd bos in huis te halen. En hoe meer natuurlijk licht we binnenlaten, hoe beter we ons natuurlijk voelen. Zo weerspiegelt onze keuken steeds vaker onze nieuwe verlangens.
 

 

Uitwisseling en transparantie als keukentrends in 2020-2021

Centraal in het hedendaagse keukenontwerp staat de wens om er een plek van te maken om tijd met anderen door te brengen en ervaringen uit te wisselen. De keuken wordt dan ook maximaal geopend. Hoe vertaalt deze openheid zich concreet in 2020-2021?
•    De keuken organiseert zich meer dan ooit rond een centraal eiland.
•    Open kasten met legplanken en vitrinekasten doen hun intrede voor het uitstallen van mooi serviesgoed.
•    Wandplanken zijn een opvallende nieuwkomer met daarop een mooie mix van keukengerei, bokalen met levensmiddelen in bulk, aromatische planten en andere decoratieve voorwerpen.
•    De glazen wand is een blijver om licht binnen te laten en een decoratieve halfopen ruimte te creëren.
•    Er gaat meer aandacht naar de verbinding van de keuken met andere ruimtes.
 

 

Verantwoord consumeren is een belangrijke keukentrend in 2020-2021

In onze nieuwe visie op de wereld proberen we minder maar beter te kopen. Dit komt ook tot uiting in de keuze van keukenmaterialen. In 2020-2021 willen we dat onze keuken robuust is, zodat we er lang plezier aan beleven. We verkiezen meubels die ecologisch verantwoord zijn gemaakt. We kiezen voor ixina en zijn kwaliteitsproducten met PEFC-label. Zo zijn we zeker dat onze keuken gemaakt is van hout uit duurzaam beheerde bossen en uit gecontroleerde bronnen. En vooral omdat we bij ixina nog een stap verder gaan: dankzij de samenwerking met ‘Kiem des Levens’ worden voor elke geïnstalleerde keuken maar liefst 17 bomen geplant. Jouw ixina-keuken is dus 100% CO2-neutraal!
Omdat we keukens verkiezen die lang meegaan, kiezen we ook voor tijdloze kleuren: witte, zwarte en/of houtkleurige meubels zijn een vaste waarde! En er is meer. Deze duurzame visie heeft natuurlijk ook een invloed op de keukenindeling. Die willen we niet alleen zeer functioneel maken, maar ook ecologisch verantwoord. Want ook dat is DE grote trend van het jaar.
 

 

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.