Terug
  • Déco, Deco

Decoratie-ideeën om je keuken in te richten

Ben je op zoek naar decoratie-ideeën om je keuken een bepaalde stijl te geven die goed bij jou past? Weet dan dat je keukeninterieur ook afhangt van alle elementen rond je keukenmeubels en elektrotoestellen: een originele spatwand, trendy tegels, designlampen, een vitrine of glasconstructie, kleurtoetsen … We vertellen je alles over deze essentiële onderdelen van een geslaagde keukeninrichting!

De juiste keukenstijl kiezen

Voor de inrichting van je keuken volg je best je hart. Probeer dus eerst te achterhalen welke keukenstijl jij verkiest: strak design, hip en trendy, klassiek, vintage, landelijk, industrieel …
Eens je weet bij welke stijl jij je goed voelt, komt het er vooral op aan je hieraan te houden. Zo creëer je immers een harmonieuze en geslaagde decoratie. En vermijd je bovenal stijlfouten.

Weet je niet welke keukenstijl kiezen? Wij hebben voor inspiratie gezorgd.
 

Een keuken in industriële stijl

De trendy industriële stijl vereist een welbepaalde mix van materialen, met name hout, staal, glas, beton, zichtbare baksteen … Probeer hier echter niet te ver in te gaan, matigheid is hier aangewezen. Verrassend voordeel van deze keukenstijl is dat je er heel wat open opbergruimte in kwijt kan.

 

Landelijke chic

Deze keukenstijl wordt vaak verkregen door meubels of vintage decoratie te combineren met keukenmeubels in lichte tinten: beige, grijs, wit … Als je graag snuistert op zoek naar de perfecte items om oud en nieuw te vermengen, ga je veel plezier beleven aan het creëren van je keuken in landelijke chic.

Hoe een glasconstructie je keuken kan transformeren

Net als in de ateliers van beroemde kunstenaars, hebben glasconstructies in je keuken niet alleen een prachtig esthetisch effect, maar zijn ze ook nuttig. 

Een glasconstructie om af te sluiten zonder weg te stoppen

Een glasconstructie past perfect in een industriële keukenstijl en maakt het mogelijk twee ruimtes van elkaar te scheiden zonder het licht te verduisteren. Dat leidt tot een warme sfeer.

Een keuken met centraal eiland en glasconstructie

Een glasconstructie kan zich ook geheel of gedeeltelijk boven de keuken bevinden om daglicht binnen te halen. Er is immers niets beters dan licht om je keukenruimte te vergroten. 

Een glasconstructie om je keuken open te trekken

Een vitrine zorgt niet voor licht, maar geeft je ruimte wel karakter. Een klassieke vitrine kan een strak design wat afronden of kan net het landelijke chic van je keuken benadrukken. Ook enkele glazen deuren kunnen de eentonigheid van massieve deuren doorbreken en het geheel visueel lichter maken. 
 

Muren, tegels, spatwanden … kies de juiste kleuren voor je keuken

De kleur van je keuken wordt niet alleen bepaald door de meubels, maar ook door alles daarrond.

Kleuren kiezen voor je keukenmuren

Gebruik een kleurencirkel om je niet te vergissen in de kleurkeuze voor je keukenmuren. Op een kleurencirkel zie je immers meteen welke kleuren werken, en welke niet.

Selecteer eerst de dominante kleur van je keuken op de kleurencirkel. Daarna heb je twee keuzes:  •    Kies voor contrast met een complementaire kleur. Dit is een kleur die tegenover de dominante kleur staat.
•    Of kies voor schakering met een bijpassende kleur die zich dicht bij de dominante kleur van je keuken bevindt.

Materialen geven reliëf aan je keukeninrichting

Naast kleuren kan je ook met materialen spelen. Een muur van houten panelen zal, zelfs geverfd, je interieur warmer maken. Ook krijtverf waarop je met krijt kan schrijven, zorgt voor een originele toets. Zeker in een industriële keuken is dit idee het overwegen waard! Speel ook met andere materialen die bij je keukenstijl kunnen passen.

Ook je tegels en spatwand hebben een grote invloed op je keukeninterieur

Waarom zou je je keukeninterieur niet laten bepalen door je tegels of zelfs je spatwand? Beeld je even in welk effect een spiegelende spatwand zou hebben, of tegels met uitgesproken motieven … Inderdaad, dat verandert alles!

Richt je keuken in met kleurtoetsen en opvallende voorwerpen

Je keuken inrichten, dat is ook kiezen voor enkele kleurtoetsen: enkele kleurige vazen, een in het oog springende fruitmand, mooie planten, een wandklok … Geef je verbeelding de vrije loop! Vergeet niet je lampen zorgvuldig uit te kiezen als je hanglampen wil plaatsen. Ze kunnen je keuken extra sfeer geven. Dat geldt trouwens ook voor je stoelen, je keukenkruk en je kranen. Je hebt dus heel wat mogelijkheden om je keukeninterieur uit te werken. En op het vlak van interieur, telt elk detail.

Benieuwd hoe het interieur van jouw toekomstige keuken eruit zal zien? De 3D-ontwerptool van ixina staat voor je klaar!