Ecologische keuken
August 2020

Denk aan het milieu: ga voor een groene keuken

Met een ‘groene keuken’ bedoelen we geen keuken met groene keukenkastjes, maar wél een keuken die een minimale impact op het milieu heeft en op een ecologische manier geproduceerd wordt. Door voor een groene keuken van IXINA te kiezen, doe je de natuur een plezier én geniet je zelf van een stijlvolle keuken.

Milieuvriendelijke materialen

Wie bij de keuze van zijn keuken graag rekening houdt met de natuur, moet allereerst kijken naar de gebruikte materialen. Komt het hout dat in je keuken wordt gebruikt bijvoorbeeld wel uit duurzaam beheerde of gecontroleerde bossen? Met een IXINA-keuken mag je gerust zijn: de overgrote meerderheid van onze keukens draagt het PEFC-label. Net zoals de drukkers van onze folders en catalogi – én het papier dat ze daarvoor gebruiken. We gebruiken ten slotte zoveel mogelijk recycleerbare bouwmaterialen voor onze showrooms, want elke inspanning telt!

1 keuken = 12 nieuwe bomen

Bij IXINA zijn we ons ervan bewust dat een keuken maken, leveren en plaatsen een flinke hoeveelheid CO2 produceert. Maar omdat IXINA niet alleen van keukens, maar ook van de natuur houdt, compenseren we onze voetafdruk door bomen te planten. Voor elke IXINA-keuken zijn er namelijk 12 bomen nodig om de geproduceerde CO2 weer op te nemen. In samenwerking met de organisatie Kiem des Levens leggen we daarom nieuwe bossen aan in ontwikkelingslanden. Bekijk zeker het reisverslag van onze communicatieverantwoordelijke die een kijkje ging nemen op onze boomplantages in Madagascar.

Een groene keuken: op-en-top comfortabel

Nee hoor, kiezen voor een groene keuken wil niet zeggen dat je moet inboeten op comfort. In tegendeel: je vindt ongetwijfeld een keuken in jouw stijl, op maat van jouw leven. Richt je keuken dus gerust in met de beste keukenapparatuur en slimme opbergsystemen. Want bij IXINA kun je kiezen voor optimaal comfort zónder schuldgevoel.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.