Decoratie
October 2020

Dit mag niet ontbreken in jouw designkeuken

Zoek naar een manier om je designkeuken stijlvol én praktisch in te richten? Laat je leiden door onze tips en maak van je keuken een plek waar design en functionaliteit hand in hand gaan.

1. Directe en indirecte verlichting

Uiteraard wil je voldoende verlichting boven je werkblad en boven de eettafel. Maar het oog wil ook wat, en indirecte verlichting draagt zeker bij tot een aangename sfeer in je keuken. Zo maak je van je designkeuken een echte leefkeuken, waar het fijn toeven is voor je huisgenoten en je tafelgasten. Tip: verlicht de hoekjes en oppervlakken waarop kastdeurtjes een schaduw werpen, met strategisch geplaatste spotjes of ledstrips.

2. Design koffieapparaat in je designkeuken

In een strakke designkeuken hoort een koffieapparaat met dezelfde designlook. Alles is mogelijk: van een espressomachine met retro-allures tot een modern vormgegeven volautomatisch apparaat dat werkt met pads. Want wat is er heerlijker dan genieten van een kop koffie in goed gezelschap én in een fijne keukenomgeving?

3. Slimme opbergoplossingen

Een designkeuken hoort clean en vrij van rommel te zijn. Voorzie dus voldoende opbergruimte en slimme, plaatsbesparende oplossingen:

  • Een snijplank die perfect over je gootsteen past

  • Een keukentrolley op wieltjes

  • Een tafel met uitklapbare zijwanden (voor als je gasten hebt)

  • Een magneetstrook om messen en andere accessoires aan op te hangen

 

4. Een onderhoudsvriendelijk en stijlvol werkblad

Kies voor een sterk en duurzaam materiaal, dat makkelijk te onderhouden is. Daarmee bespaar je jezelf tijd en energie. Bovendien hoef je geen toegevingen te doen op esthetisch vlak als je kiest voor een werkblad van composiet, Dekton® of een keramisch werkblad. Lees hier alles over de verschillende voor- en nadelen van elk type werkblad.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.