Decoratie / accessoires
Gepubliceerd op 09 October 2020
Bijgewerkt op 09 October 2020

Led-inbouwspots in de keuken: 10 voor sfeer en gezelligheid!

Geïntegreerde ledverlichting is niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. Omdat sfeer minstens even belangrijk is als gebruiksgemak, kiezen de meeste mensen vandaag voor een combinatie van verlichtingsbronnen die aan beide eisen tegemoetkomt. Led-inbouwspots zijn wat dat betreft een gouden oplossing. Zet ze in waar je maar wilt in de keuken, het resultaat is altijd stijlvol!

Bye-bye ongezelligheid

Niemand zal erom rouwen dat het tijdperk van de halogeenlamp al enkele decennia achter ons ligt. Sinds de komst van ledverlichting hebben we dat ongezellige schijnsel boven de keukentafel definitief vaarwel gezegd, en gelukkig maar. Ledverlichting is nu zelfs doorgedrongen tot in onze kerstboom – het beste bewijs van haar veelzijdigheid én van het feit dat leds niet per se ‘koud’ licht verspreiden, zoals weleens (onterecht) aangenomen wordt.

Led-inbouwspots voor je keuken

Inbouwspotjes kun je op allerlei manieren in je keukeninrichting verwerken.

  • Heb je een kookeiland? Laat led-inbouwspotjes integreren in de profielgreep rondom het eiland voor een sfeervol effect.

  • Open hangkasten zet je in de kijker door er ledspotjes in te verwerken.

  • Verlichting van je werkblad nodig? Installeer ledspotjes onder de hangkasten.

Ledverlichting kun je trouwens in elke interieurstijl integreren. Het heeft dan wel de naam ‘modern’ te zijn, maar ledspotjes passen evengoed in een klassiek keukeninterieur. Kies in dat geval voor een passend armatuur en ga voluit voor sfeer en warmte!

Keukenverlichting voor elke stijl en sfeer

Verder zijn er natuurlijk nog duizend-en-een opties met ledverlichting in je keuken. Je hoeft je bijvoorbeeld niet te beperken tot inbouwspots. Niets houdt je tegen om opbouwspots boven je ontbijttoog of lange eettafel te installeren. Die hebben als voordeel dat hun lichtbundel doorgaans verder reikt dat die van inbouwspots. Designliefhebbers opteren vaak voor een opvallende en stijlvolle designlamp boven diezelfde eettafel. Geen idee waar te beginnen met je keukenverlichting of nood aan specifiek advies? Vraag raad aan een specialist.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.