Huishoudapparatuur
October 2020

Vaatwasmachine kopen? Hierop moet je letten

Volstaat het om op het energielabel te letten, wanneer je een nieuwe vaatwasmachine koopt? Wij denken van niet. Veel meer criteria bepalen immers of jouw vaatwasmachine al dan niet aan jouw wensen tegemoetkomt. Wist je dat er vandaag zelfs vaatwasmachines bestaan die volledig in je keuken geïntegreerd en vrijwel onzichtbaar zijn? Tips om de perfecte vaatwasmachine te kopen.

Let op het energieverbruik

Een belangrijke factor in hedendaagse keukens: het energieverbruik van de toestellen. Ook je vaatwasser is liefst een energiezuinig exemplaar. Het label geeft aan hoe energiezuinig je vaatwasser precies is. Hoe meer plusjes achter de A, hoe zuiniger in verbruik.

Hoeveel decibels produceert je vaatwasmachine?

Open keukens zijn vandaag meer regel dan uitzondering. Koken aan je kookeiland terwijl de rest van het gezin aan de keukentafel zit te werken, of je gasten aan de (ontbijt)toog aperitieven: de keuken is een echte leefplek geworden. En daar wil je niet gestoord worden door een lawaaierige vaatwasmachine. Gelukkig doen de fabrikanten er alles aan om hun kwaliteitstoestellen zo stil mogelijk te maken. Laat je adviseren door een keukenexpert!

Zijn de wijnglazen proper?

De tijd dat je niet alle glazen in de vaatwasser mocht stoppen, omdat er onvermijdelijk kalkresten op achterbleven, ligt ver achter ons. Kies voor een vaatwasmachine met speciale houders voor je wijnglazen en verstelbare draadkorven waarin je zelfs je kleinste keukenaccessoires kwijt kunt. Zo komt élk keukenspulletje onberispelijk schoon uit je vaatwasmachine. Er bestaan zelfs vaatwassers die plastic potjes schoon en droog krijgen. Geen extra afwasbeurten meer nodig.

Vaatwasmachine kopen met bestekmandje

Jazeker, zo’n bestekmandje is uitermate handig. Maar nóg handiger is een besteklade bovenin de vaatwasmachine. Daarin kun je alle bestek afzonderlijk kwijt, waardoor er minder kans is op vuilresten.

Onzichtbare vaatwasmachine kopen?

Hou je van een ultracleane, minimalistische look voor je keuken? Dan is een volledig geïntegreerde vaatwasmachine iets voor jou. Er komt een kastfrontje voor, zodat je vaatwasmachine ‘onzichtbaar’ wordt en opgaat in het geheel van je designkeuken.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.