Hos kies je een spatwand voor jouw keuken ?

Hos kies je een spatwand voor jouw keuken ?

Heb je de keuken van je dromen gevonden? Alles wat overblijft is de finishing touch: de spatwand. Functioneel en esthetisch, de spatwand is een essentieel decoratief element. ixina helpt je bij het kiezen van de juiste kleuren en materialen voor jouw spatwand.

Wat is het doel van een spatwand ?

De spatwand geeft niet alleen karakter aan uw keuken, maar beschermt ook uw muren.

Wat zijn de voordelen van eenspatwand ?

De spatwand dient als bescherming tegen spatten, vuil, vet en waterdampen. Voor de gootsteen en achter de kookplaat, moet het gemakkelijk te onderhouden zijn, maar ook hittebestendig zijn.

Waar despatwand te installeren

De spatwand wordt op de volledige keukenwand geplaatst, tussen het werkblad en de bovenkasten. Als u kiest voor een meer discrete spatwand, raden wij u aan deze te combineren met een kapvoet.

Welke hoogte voor jouw spatwand?

De hoogte van jouw spatwand kan variëren naargelang de esthetiek die je wenst. Je kan het laten ophogen tot de bovenkasten of 20 cm hoger, de keuze is aan jou.

Welke materialen gebruiken voor jouw spatwand?

Voor een stijlvolle, harmonieuze en functionele keuken is de keuze van het materiaal voor jouw spatwand van essentieel belang. Hier volgt een kort overzicht van de verschillende materialen die beschikbaar zijn.

De gelamineerde spatwand

Met de laminate spatwand kan je jouw keuken personaliseren tegen een lagere prijs. Het is een materiaal dat verkrijgbaar is in een breed gamma van kleuren en afwerkingen. Het past bij alle keukenstijlen, van de meest sobere tot meest excentrieke. Laminaat is ook verkrijgbaar in hout-, steen-, marmer- of metaalimitatie. Voordelen/nadelen + Bij ixina hebben we meer dan 300 afwerkingen om uit te kiezen. Lage kosten materiaal - Laminaat is niet bestand tegen temperaturen boven 180°C.

De glazen spatwand

Perfect voor eigentijdse keukens, de glazen spatwand zorgt voor een trendy spiegeleffect. De achtergrondverlichting voegt een vleugje originaliteit toe. Voor- en nadelen + Gemakkelijk te onderhouden - Nauwelijks bestand tegen stoten en krassen

De acryl spatwand

Net als glas onderscheidt de spatwand van acryl zich door zijn geraffineerde look. De spatwand is verkrijgbaar met een matte of glanzende afwerking, afhankelijk van jouw wensen. Voor- en nadelen + Betaalbaarder dan glas - Nauwelijks krasbestendig

Inox spatwand

Houd je van de industriële stijl van de professionals? Roestvrij staal is een slijtvast, onbreekbaar, niet-poreus materiaal. Voor- en nadelen + 100% hygiënisch materiaal met een sterk ontwerp - Een beetje koud qua decoratie. Krast gemakkelijk.

Keramiek en Dekton spatwand

Keramiek is een natuurlijk en edel materiaal dat aangenaam aanvoelt en goed bestand is tegen slijtage. Dekton daarentegen is een 100% mineraal materiaal dat bestaat uit glas-, kwarts- en keramiekdeeltjes. Door zijn dichtheid is het zeer waterbestendig en kras- en vlekbestendig. Voor- en nadelen + materiaal met karakter, zeer resistent - hoge prijs

De spatwanden kunnen ook gebruikt worden voor opslag

Door elke ruimte optimaal te benutten, kan je jouw opslagcapaciteit aanzienlijk vergroten. Je kan bijvoorbeeld de diepte van het werkblad gebruiken om open schappen en uitklapbare spatwanden te plaatsen. Of gebruik de lege wanden om roedes te bevestigen en accessoires op te hangen. Slimme oplossingen die altijd harmonieus zijn.

Planken voor spatwanden

Moderne, slanke spatwandbar met een breed gamma aan steunen en opslag

Inspiratie & advies

Bekijk al onze inhoud

We blijven aan je zijde

 

Ontwerpers die zijn opgeleid om je te begeleiden

 

 

Meubels van Duitse kwaliteit met 10 jaar garantie

 

 

Een netwerk van gekwalificeerde plaatsers

 

 

 

Financieringsoplossingen op maat van je behoeften