3 handige hulpmiddeltjes voor de indeling van je keukenkasten
De besteklade
Niets zo rommelig als een lade volgepropt met allerlei spullen. En ondanks onze goede bedoelingen worden heel wat keukenlades toch ‘rommelverzamelplekken’… Daarmee maak je voorgoed komaf door opbergvakken te voorzien in je keukenlades. Daarin kun je al je bestek en ander keukengerei netjes van elkaar scheiden: de lepels bij de lepels, de vorken bij de vorken, … En de messen? Daarvoor heb je natuurlijk allang een apart messenblok op het aanrecht gezet.
De draaicarrousel
Als je hoekkasten hebt in je keuken, weet je uit ervaring hoe moeilijk het is om die volledig te benutten. De oplossing voor dat euvel? Dat is de draaicarrousel. Deze draaischijf bestaat meestal uit twee verdiepingen waarop je flink wat potten, pannen, voorraadblikken en conserven kwijt kunt. Gewoon even naar je toe draaien en uitnemen wat je nodig hebt. Makkelijk, netjes en opgeruimd!
Afval sorteren
Ecologisch te werk gaan in de keuken, begint bij afval sorteren. Maar daar wringt het schoentje vaak al. Want meer dan twee vuilnisbakken installeren, is voor velen een brug te ver. Daar bestaat nu een handig hulpmiddel voor. Laat onder je spoelbak een brede kast plaatsen waarin een afvalsorteersysteem is ondergebracht, zodat je meteen je afval in het juiste bakje kunt droppen.
Zo maak je werk van de indeling van je keukenkasten
Je keukenkasten efficiënt indelen?
- Dat vergt planning. Selecteer de spullen die je het vaakst gebruikt in de keuken, en berg die op in een kast of lade waar je makkelijk bij kunt – het liefst zonder je te bukken of op een trapje te gaan staan.
- Gebruik de overgebleven opbergruimte voor het gerief dat je minder vaak nodig hebt, zoals je wafelijzer, het fonduestelletje of de friteuse.