Reiniging / opslag
Gepubliceerd op 29 April 2020
Bijgewerkt op 29 April 2020

3 handige hulpmiddeltjes voor de indeling van je keukenkasten

Word jij ook zo nerveus van een gebrek aan orde en structuur in de keuken? Je bent zeker niet de enige. Gelukkig bestaan er tal van hulpmiddeltjes om de opbergmogelijkheden in jouw keukenkasten uit te breiden, zodat de indeling ervan een fluitje van een cent wordt. We lijsten de populairste voor je op.

De besteklade

Niets zo rommelig als een lade volgepropt met allerlei spullen. En ondanks onze goede bedoelingen worden heel wat keukenlades toch ‘rommelverzamelplekken’… Daarmee maak je voorgoed komaf door opbergvakken te voorzien in je keukenlades. Daarin kun je al je bestek en ander keukengerei netjes van elkaar scheiden: de lepels bij de lepels, de vorken bij de vorken, … En de messen? Daarvoor heb je natuurlijk allang een apart messenblok op het aanrecht gezet.

De draaicarrousel

Als je hoekkasten hebt in je keuken, weet je uit ervaring hoe moeilijk het is om die volledig te benutten. De oplossing voor dat euvel? Dat is de draaicarrousel. Deze draaischijf bestaat meestal uit twee verdiepingen waarop je flink wat potten, pannen, voorraadblikken en conserven kwijt kunt. Gewoon even naar je toe draaien en uitnemen wat je nodig hebt. Makkelijk, netjes en opgeruimd!

Afval sorteren

Ecologisch te werk gaan in de keuken, begint bij afval sorteren. Maar daar wringt het schoentje vaak al. Want meer dan twee vuilnisbakken installeren, is voor velen een brug te ver. Daar bestaat nu een handig hulpmiddel voor. Laat onder je spoelbak een brede kast plaatsen waarin een afvalsorteersysteem is ondergebracht, zodat je meteen je afval in het juiste bakje kunt droppen.

Zo maak je werk van de indeling van je keukenkasten

Je keukenkasten efficiënt indelen?

  • Dat vergt planning. Selecteer de spullen die je het vaakst gebruikt in de keuken, en berg die op in een kast of lade waar je makkelijk bij kunt – het liefst zonder je te bukken of op een trapje te gaan staan.

  • Gebruik de overgebleven opbergruimte voor het gerief dat je minder vaak nodig hebt, zoals je wafelijzer, het fonduestelletje of de friteuse.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.