Decoratie
February 2020

Wat een sfeermakers! 3 decoratie-ideeën voor je kookeiland

Heb je eindelijk die keuken met kookeiland waar je altijd al van droomde? Dan kijk je er vast naar uit om je kookeiland en de ruimte errond te decoreren. : met een stoere lamp, enkele frisse plantjes en een simpele magneetstrip creëer je meteen een stijlvolle setting!

Een grote lamp als blikvanger

Het kookeiland heeft meestal een centrale plek in de keuken. Het is dan ook een prima idee om een mooie lamp als focaal punt boven de kookblok te hangen. Aarzel niet om een statement te maken met een extra grote lamp, bijvoorbeeld eentje met industriële uitstraling, of een gigantische luchter als je van kitsch houdt. Een grote lamp is overigens geen overbodige luxe: je zult ongetwijfeld nog veel tijd doorbrengen aan je keukeneiland – of het nu om te koken, babbelen of lezen is.

(Kruiden)jungle

Planten zijn altijd een goed idee voor je interieur, ook voor de inrichting van je keukeneiland. Plaats één grote bak met verschillende soorten cactusjes in het midden of zet glazen vaasjes in verschillende maten bij elkaar. Nog enkele vrolijke bloemetjes erin en je kunt je keuken niet meer binnenkomen zonder spontaan te glimlachen. Liever decoratie-elementen met een praktisch kantje? Vul enkele witte bloempotjes met basilicum, munt, koriander of andere kruiden. Zo heb je altijd wat handige smaakmakers bij de hand – de fantastische geur krijg je er gratis bij.

Je kookeiland als kunstgalerij

Met een simpele magnetische strip geef je je kookeiland makkelijk een persoonlijke toets. Gebruik de strip als tentoonstellingsruimte voor de tekeningen van je kinderen, verjaardagskaartjes, toffe vakantiefoto’s, … Mogelijkheden te over! Magnetische strips zijn meestal zelfklevend – ze vergen dus helemaal geen kluswerk – en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Koop er nog enkele leuke magneetjes bij en je bent klaar om er een persoonlijke kunstgalerij van te maken.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.