Decoratie / accessoires
September 2020

4 troeven van strakke keukens

Zoek naar inspiratie voor de inrichting van je keuken? Ga met ons mee op ontdekkingstocht in de wereld van strakke keukens en wie weet vind je hier precies díé interieurtip waarmee je jouw keuken tot een echte designparel omtovert!

Greeploze kasten en lades

Als er iets de uitstraling van strakke keukens vandaag sterk bepaalt, dan zijn het wel de doorgaans greeploze kastdeuren en lades. Een greeploos design laat de lijnen van de keuken doorlopen – geen handvat dat de gestroomlijnde look van de keukenkasten onderbreekt. Je kunt de greeploze lijnen van je keuken zelfs accentueren door een ledstrip boven of onder de greeprand van de kasten aan te brengen: sfeervolle en praktische verlichting in één.

Welke kastdeuren passen in jouw strakke keuken?

Mat of glanzend? Ziedaar de hamvraag voor velen die een strakke uitstraling verkiezen voor hun keuken. Matte kastdeuren zijn eerder ‘understated’, terwijl hun gladde broertjes dan weer meer in het oog springen. Alles hangt van jouw stijlvoorkeuren af: hoe ‘shiny’ mag jouw strakke keuken worden?

Inbouwtoestellen: ideaal voor strakke keukens

Een strakke keuken hoort niet rommelig te zijn. Creëer een ononderbroken, gestroomlijnde look door te kiezen voor inbouwtoestellen. Zo maakt je vaatwasmachine, oven of koelkast écht deel uit van de keuken en vormen ze geen aparte items die de eenheid verstoren.

Zwevende kasten

In een moderne, strakke keuken staat een open en ruimtelijk gevoel voorop. Dat kun je creëren door te kiezen voor zwevende kasten, die de keukenvloer volledig vrij laten. Zwevende kasten behoren niet voor niets tot dé keukentrends die we in 2017 zullen omarmen. Ze zijn het perfecte hedendaagse keukenitem: strak design meets gebruiksvriendelijkheid (want de keukenvloer schoonmaken gaat nu een pak makkelijker).

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.