Lay-out / ergonomie
Gepubliceerd op 02 September 2020
Bijgewerkt op 02 September 2020

5 ideeën voor een efficiënte keukeninrichting

Moet jij ook elke keer opnieuw op zoek gaan naar dat ene handige mes, dat zelden gebruikte hulpstuk voor je blender of die dunschiller die je partner telkens op een andere plek in de keuken neerlegt? Dan is het hoog tijd om werk te maken van een efficiënte keukeninrichting! Wij helpen je op weg met vijf praktische tips die je in een mum van tijd realiseert.

1. Ophangsysteem voor je potten en pannen

Een grote koekenpan, een snelkookpan, een assortiment kwaliteitskookpotten in meerdere maten, … Al die potten en pannen nemen algauw flink wat kastruimte in beslag. Bovendien moet je ze daar na elke kooksessie ook weer mooi in opbergen. Veel makkelijker wordt het wanneer je jezelf een pottenlade cadeau doet. Pan uit de lade halen en … bakken maar.

2. Handig messenblok

Te allen tijde een schoon en opgeruimd werkblad: dat willen we allemaal, toch? Helaas is de realiteit vaak anders en blijven messen, dunschillers en andere accessoires veelal rondslingeren. Met een messenblok is dát euvel alvast opgelost. Nu nog de discipline opbrengen om alle andere spulletjes ook meteen weer in hun lade te stoppen …

3. Handdoek netjes aan de haak

Onmisbaar in de keuken: haakjes om handdoeken, ovenwanten en keukenschort aan te hangen.

4. Ontbijtspullen achter rolluik

We blijven de lof bezingen van het keukenrolluik: ideaal om je broodrooster, koffiemachine of blender achter te (ver)stoppen. Opruimen na het ontbijt? Niet nodig, gewoon het rolluikje sluiten!

5. Efficiënte keukeninrichting dankzij … een sensor

Meer dan eens heb je tijdens het koken je handen vol. Dankzij een kast met ingewerkte sensor volstaat het om de kast met je voet aan te raken om ze te openen. Zo hoef je de kast niet aan te raken en kun je je groentenafval doelgericht in de vuilnisbak mikken. Meer tips om efficiënt te werken in de keuken? Lees hier welke keukenlade het beste past bij jouw werkwijze.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.