Keukenstijlen
September 2020

Deze items mogen niet ontbreken in jouw retro seventies-keuken

Alles komt terug en nu zijn ook keukens die recht uit de jaren 70 lijken te komen weer hip. Goed nieuws voor wie houdt van retro: een seventies-keuken inrichten is eenvoudiger dan je zou denken. Deze items zijn alvast onmisbaar in je nieuwe keuken!

Typisch seventies: een speelse spatwand

Een spatwand met leuke tegeltjes geeft je keuken meteen een retro uitstraling. Denk maar aan een strak dambordpatroon of rode, groene of oranje mozaïektegeltjes. Combineer je speelse spatwand bij voorkeur met neutrale, lichte keukenkastjes om een chaotische indruk te vermijden.

Ga voor een losstaande koelkast

Niets doet meer denken aan de jaren 70 dan een stijlvolle SMEG-ijskast. Met zo’n losstaande koelkast til je je keuken meteen naar een hoger niveau. Een felrood exemplaar, bijvoorbeeld, is de ideale aanvulling op een spatwand met zwart-wit tegeltjes. Een blikvanger waar je gasten jaloers op zullen zijn!

Kleurrijke keukenaccessoires

Een seventies-keuken is pas echt af als ook de details helemaal kloppen. Ga dus niet alleen voor retro spatwand en koelkast, maar vervang bijvoorbeeld ook je broodrooster, keukenweegschaal of broodtrommel door exemplaren met een seventies-look – of ga gewoon voor het écht authentieke effect en breng een bezoekje aan de kringloopwinkel. Kies voor keukentoestellen in leuke kleurtjes als knalrood, pistachegroen of lichtblauw. Trek het kleurenthema door naar je bestek, placemats en keukenhanddoeken, en het plaatje is compleet! Of toch bijna …

Retro behangpapier

Heb je nog een vrije wand over in je keuken? Dan is het een leuk idee om die muur te bekleden met seventies-behangpapier. Fleurig bloemenpatronen, geometrisch motiefjes of behangpapier met damask-print … Aan keuze geen gebrek. Wil je je keuken liever iets minder opvallend, maar daarom niet minder retro? Verf de muur dan in een typisch kleurtje uit de jaren 70, zoals appelblauwzeegroen of oranje.

Veel kookplezier in je seventies-keuken!

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.