Decoratie / accessoires
April 2021

Hoe kies je een comfortabele keukenkasthandgreep in de stijl die bij je keuken past?

Materialen

Omdat je de keukenkasthandgrepen zo intensief gebruikt, moeten ze gemaakt zijn van stevig materiaal dat niet voor slijtage gevoelig is. Hier vind je een paar trendy materialen in de kijker.

•    Metaal is een sterk materiaal dat zeer geschikt is voor dagelijks gebruik en bovendien onderhoudsvriendelijk is. Je kan grepen verkrijgen in een matte of glimmende variant, van een langwerpige handgreep tot een deurknop.

•    Een roestvrij stalen handgreep (RVS) is zeer praktisch in de keuken. Het materiaal roest niet, slijt niet en is dankzij zijn gladde structuur eenvoudig schoon en hygiënisch te houden. In de keuken kan het wel eens gebeuren dat je met vettige vingers een kast openmaakt. Dan is het belangrijk dat het materiaal goed schoon te maken is.

•    Houten handgrepen sluiten mooi aan bij het materiaal van de keukenkastjes, maar ze zijn lastiger schoon te houden door de structuur van het materiaal.
 

Stijlen

Het is handig dat het materiaal van je handgreep niet alleen gebruiksbestendig is, maar dat het samen met de vorm en de kleur ook harmonieus in je keukenstijl past. 
•    Klassieke stijl
Klassieke handgrepen zijn robuust en tijdloos. Ze blijven hun charme behouden. Voorbeelden zijn een ladetrekring in brons, een ringreep in zinkoxide of een komgreep in oud ijzer.
•    Landelijke stijl
Bij de landelijke keukens [lien vers cuisine rustique] in hout horen stoere en rustieke handgrepen, zoals een gebogen handgreep in ruw zink of Engels brons. Rustieke grepen bestaan ook in hout en metaal met rechte, ronde, vierkante en asymmetrische vormen.

 

 

 

•    Moderne stijl
Binnen de moderne stijl [lien vers cuisine moderne] heb je heel wat variaties, zoals de ultramoderne woninginrichting, de loftstijl of de industriële stijl [lien vers cuisine industrielle]. Elk van deze stijlen heeft zijn eigen karakter en uitstraling. Afgeronde en strakke vormen in chroom doen het bijvoorbeeld goed in een moderne designomgeving. Artistieke vormen in roestvrij staal of donker antiek brons passen in een industriële stijl. Wil je het wat extravaganter? Kies dan voor een lusgreep van gelooid leer. Zo voeg je tegelijkertijd ook een warm, natuurlijk element toe. 


Misschien vind je het zonde om in een moderne keuken met vloeiende lijnen de strakheid te doorbreken met keukenkasthandgrepen of -knoppen. Dan zijn greeploze keukenkasten een perfect alternatief.

 

Greeploze keukenkasten

Bij greeploze keukenkasten gaan deuren, lades en schuifelementen gemakkelijk open en dicht dankzij een profiel dat ingewerkt is in het meubel. Dat systeem combineert een handige onzichtbare grip met een strakke stijl en een tijdloze look. Trendy is ook het push-pullsysteem als alternatief voor een handgreep. De lade opent dan door ze licht in te drukken: zo komt de lade enkele centimeters naar buiten en kan je ze verder openen.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.