Feestrecepten
Gepubliceerd op 24 September 2021
Bijgewerkt op 24 September 2021

De nieuwe keuken van David Martin: voor een ‘thuis-ervaring’

Dit jaar sloot tweesterrenchef David Martin zich aan bij de ixina familie en nam de gelegenheid te baat om ons uit te dagen een keuken met ongewone afmetingen te ontwerpen, met niet minder dan 7 ovens, 2 kookplaten, 14 meter werkblad, en dat allemaal in een hypermoduleerbare Japanse stijl. Ontdek meer over zijn keuzes, zijn gevoelens en zijn plannen ten opzichte van zijn nieuwe ixina keuken.

Een buitengewone keukendroom

Deze keuken met al die elektrotoestellen en die de hele kamer doorloopt, is een droom waar we alleen maar ja aan konden zeggen.

Voor David Martin was het belangrijk de keuken met de eetkamer te verbinden en de meubels daaromheen zo te rangschikken dat er een harmonieus geheel ontstond.

Een keuken die zowel privé als professioneel is

Het doel van dit project is in de eerste plaats om een ‘thuis-ervaring’ te bieden aan klanten die de plek willen privatiseren, of aan gasten van VIP-evenementen. De keuken moest zowel privé als professioneel zijn, aangezien zij ook zal dienen als nieuwe opnamelocatie voor het TV-programma "Martin Bonheur" en als opleidingsfaciliteit voor vele aankomende chef-koks.

Een Japans geïnspireerde keuken

Als je zijn restaurant La Paix in Brussel kent, weet je misschien dat David Martin een passie heeft voor Japan. We waren dan ook niet verbaasd toen hij ons vroeg een keuken in Japanse stijl voor hem te ontwerpen. De origami-tafelpoten en de elegante fronten in sobere kleuren maken deel uit van deze wens.

David Martin’s favoriet element?

Wat hem vooral opviel, waren de hangende ovens aan de achterkant van het centrale eiland. Afgezien daarvan was David Martin onder de indruk van de omvang van de keuken, maar vooral van de vele functionele opbergmeubels.

Ontdek de videogetigenis van onze chef David Martin

Ben je geïntrigeerd door zijn nieuwe keuken? Wil je alle tips en recepten van de chef kennen? Volg ons dan op onze sociale media!

 

ONTDEK OP INSTAGRAM    ONTDEK OP FACEBOOK

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.