Meubelopslag en accessoires
Gepubliceerd op 02 October 2020
Bijgewerkt op 02 October 2020

Ideetjes om de nis in je keuken leuk te vullen

Meer en meer keukens hebben een ingewerkte nis. Die inkeping is niet alleen een handige opbergruimte, maar heeft ook veel decoratiepotentieel. We geven je alvast enkele tips om het beste uit de nis in je keuken te halen.

Een nis als pronkstuk van je keuken

Vroeger werd een nis in de keuken al snel toegemaakt, maar tegenwoordig wordt er meer geëxperimenteerd met open nissen. En terecht, want een stijlvol ingerichte nis geeft je keuken karakter.

Er zijn veel mogelijkheden om van je nis een echte eyecatcher te maken. Zo kun je de nis een andere kleurgeven dan de rest van de keuken. Ga voor een vrolijk kleurtje of een zwart-wit contrast voor een minimalistisch effect. Wie de nis nog meer wilt doen uitspringen, kan ook subtiele verlichting in de nis verwerken. Ten slotte kun je ook creatief omspringen met de plaatsing. Zo werkt een nis ook goed in een kookeiland. Kortom, experimenteer erop los!

Stel je mooie spullen tentoon

Word jij ook zo gelukkig van jouw hippe servies of retro blender? Dan zou het zonde zijn om die leuke spullen in een kast weg te stoppen. Gebruik een open nis om jouw leukste keukengerei tentoon te stellen. Tip: zet enkele spullen in dezelfde kleur bij elkaar om het plaatje helemaal af te maken.

Ga voor originele opbergruimte

Door een open nis in je keuken te integreren, boet je niet per se in aan opbergruimte. Er zijn verschillende stijlvolle opbergoplossingen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar enkele glazen bokalen in allerlei maten en vormen. Gebruik ze om pasta, snoepjes of elastiekjes in op te bergen. Ook blikken dozen klaren hier de klus. Bovendien verdienen etenswaren of drank met een mooie verpakking evengoed een plaatsje in de nis. Denk aan een elegante fles wijn of een potje honing met een schattig retro label.

Een persoonlijk accent in de keuken

Ten slotte is een open nis de ideale kans om je keuken een persoonlijk accent te geven. Niets zo fijn als tijdens het koken eens naar een foto van die gezellige familiebarbecue of een kunstwerkje van je zoon of dochter te kijken. Kleed de nis verder aan met plantjes of een ingekaderde quote voor de finishing touch. Wedden dat je binnenkort complimenten krijgt?

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.