Credenza
September 2020

Welk materiaal kies je voor de spatwand in je keuken?

Vroeger kon je in elke keuken de klassieke tegeltjeswand spotten, maar tegenwoordig zijn er veel geavanceerdere materialen voor de spatwand of het wandpaneel verkrijgbaar. Die zijn niet alleen makkelijker te onderhouden dan de klassieke tegels, ze bieden je ook de mogelijkheid om je keuken helemaal naar jouw persoonlijke smaak in te richten, volgens de allernieuwste trends.

Spatwand in stratifié

Spatwanden in stratifié (oftewel: laminaat) kunnen in allerlei kleuren en prints afgeleverd worden. Het is een houtsamenstelling die warmte uitstraalt en perfect past in zowel moderne, strak vormgegeven keukens als klassiekere, landelijke interieurs. Bovendien is een wandpaneel in laminaat uiterst veelzijdig: je kunt het bijvoorbeeld moeiteloos overeenkomstig het werkblad laten afwerken, voor een gelijklopend effect.

Glazen wandpaneel in je keuken?

Een spatwand gemaakt in glas, biedt tal van voordelen in je keuken. Het geharde glas van je wandpaneel is in de eerste plaats hittebestendig, zodat je tijdens het koken geen risico loopt op een oververhitte spatwand achter het fornuis. Bovendien zijn de glazen wandpanelen verkrijgbaar in allerlei kleuren. Zo kun je ze volledig afstemmen op de rest van je keukeninterieur: van neutrale, effen tinten tot felle accentkleuren.

Personaliseerbaar met print

Met de huidige generatie wandpanelen is een breed kleurengamma gegarandeerd. Maar je kunt je spatwand daarnast ook van een print voorzien. Dat kan een standaard print zijn, maar ook een gepersonaliseerde print. Die wordt gemaakt op basis van een foto die je aflevert bij de fabrikant. Zo kies je zelf met welke inspirerende achtergrond je je dagelijkse kookactiviteiten opleukt!

Alle werkbladmaterialen

Ook alle materialen die voor het keukenwerkblad gebruikt worden (composiet, kunststof, natuursteen, inox, …), kun je inzetten als spatwandmateriaal. Soms wordt de hele spatwand op die manier ontworpen, soms wordt er gekozen voor een opzetplintje. Kortom, de spatwand voor jouw keuken is ultrapersonaliseerbaar. Meer weten? Maak een afspraak in een van onze filialen, en ontdek ons brede assortiment.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.