Decoratie / accessoires
September 2020

Welke handgrepen kies jij voor je keukenkasten?

Greeploze keukens mogen dan aan een opmars bezig zijn, dat betekent nog niet dat handgrepen op keukenkasten voorgoed afgedaan hebben. Integendeel, nogal wat mensen kiezen bewust voor stijlvolle handgrepen op hun keukenkasten. Je hebt ze dan ook in elke mogelijke stijl (modern, klassiek, landelijk, design, …), dus je vindt zeker handgrepen die bij jouw keukeninrichting passen. Inspiratie nodig? Die geven we je graag!

Keukenkasten met of zonder handgrepen?

Eén op de vijf keukens van Ixina wordt verkocht zonder handgrepen op kasten en lades. Dat zijn dus de zogenaamde greeploze keukens, die in de smaak vallen bij liefhebbers van een strakke keukeninrichting. Terecht, want greeploze keukenkasten geven je interieur een gestroomlijnde, cleane look. Alleen zou het zonde zijn om daarvoor te kiezen wanneer je houdt van het tegendeel: een ietwat speelse, levendige sfeer in de keuken. En wie zegt trouwens dat er geen handgrepen bestaan die passen bij een cleane designkeuken?

Landelijk én modern?

Het lijken misschien tegengestelden, maar de specialisten van Ixina merken wel degelijk een – overigens typisch Vlaamse – interesse voor keukenkasten in de landelijk-moderne stijl, mét bijbehorende handgrepen.

  • Het landelijke zit hem in de afwerking van de keukenkast: reliëf en structuur in de deur, bijvoorbeeld een kaderinzet of sierlijst.

  • Het moderne zit hem meestal in de kleur en het materiaal: laminaat in een warme wittint of een andere trendkleur.

 

Landelijke toets dankzij de handgrepen op je keukenkasten

Natuurlijk kun je ook voor de pure landelijke stijl gaan, zoals we die kennen van de Engelse cottagekeukens. Sleutelwoorden zijn hier: warme kleuren, ronde vormen, gezellige sfeer. Bij die landelijke keukenstijl passen handgrepen in nostalgische materialen, zoals ‘oud’ metaal, en ronde, weelderige vormen.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.