Decoratie / accessoires
September 2020

Welke keukenstoelen kiezen? Tips van een expert

Een geslaagde keukeninrichting kan niet zonder trendy keukenstoelen. Maar welke stoelen passen het best bij jouw (moderne of klassieke) keukenstijl? En welk comfort verwacht je van je keukenstoelen? Enkele aandachtspunten op een rij.

De hoogte van je keukenstoelen

Zoek je keukenstoelen voor bij de eettafel? Hou dan rekening met een standaard zithoogte van 46 cm. Die hoogte past bij een standaard eettafel van 75 à 80 cm hoog: je zit dan comfortabel aan tafel, met voldoende beenruimte. Andere afmetingen waarmee je rekening moet houden, zijn:

  • Zitdiepte: 40 cm

  • Ruimte tussen de onderkant van het tafelblad en je bovenbenen: 20 cm

  • Ruimte tussen twee stoelen: minimaal 10 cm

  • Ruimte achter de stoel: minimaal 40 cm

 

Taboeretjes en barkrukken

Misschien heb je geen keukenstoelen nodig, maar eerder barkrukken die bij de ontbijttoog passen. In dat geval heb je de keuze tussen vaste barkrukken of verstelbare barkrukken, die je in hoogte kunt aanpassen met behulp van een pompsysteem. Let ook op het design van de barkruk: wil je ondersteuning voor je rug of volstaat een klassieke barkruk zonder rugleuning? Kies wat het beste bij je keukeninrichting past maar verlies ook het praktische comfort niet uit het oog! Even rusten terwijl je met de mise-en-place voor je diner bezig bent? Heel wat mensen kiezen vandaag voor een minitaboeretje in de keuken, waarop ze even kunnen neerzitten tijdens het koken. Let erop dat de hoogte van het taboeretje afgestemd is op de hoogte van je werkblad, zodat je niet in een verkrampte houding groenten zit te snijden.

Welk materiaal voor je keukenstoelen?

Wat past bij jouw keuken: de natuurlijke charme van houten keukenstoelen of de zachte uitstraling van gestoffeerde stoelen? Qua materiaal heb je een waaier aan mogelijkheden: hout, kunststof, metaal, bekleding met stof, bekleding met leer, … Ons advies? Ga voor kwalitatieve keukenstoelen met een tijdloos karakter. Daar geniet je er nog jarenlang van.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.