Hoe kies ik een glazen wand en wat kost di ?

Hoe kies ik een glazen wand en wat kost di ?

Hoe kan men een keukenruimte afbakenen zonder licht te verliezen en een grote ruimte te creëren? Met de installatie van een glazen dak, natuurlijk! Het glazen dak, een echte decoratieve meerwaarde, sublimeert uw keuken en structureert deze met elegantie. Gedragen door de trend van de industriële stijl, brengt deze glazen scheidingswand een onweerstaanbare charme in uw interieur. Ixina adviseert u bij de keuze van de glazen wand voor uw keuken, zodat deze even praktisch als mooi is.

De verschillende soorten glaswanden

De glaswanden hebben, net als de atelierramen van kunstenaars, een of meer verticale glazen scheidingswanden. Het kan ook heel grafisch zijn met een of meer horizontale lijnen, dwarsbalken genoemd. De kruising van verticale en horizontale rails kan een origineel ontwerp in art-decostijl opleveren, dat zeer esthetisch is. Het valt nog te bezien welke vorm uw binnenglas zal aannemen.

Een glaswnd op een lage muur

Het halfhoge glaswand is ideaal om ruimte af te bakenen of om bijvoorbeeld een keuken te benutten die visueel open is naar de ingang. Hij wordt meestal op verschillende steunen geïnstalleerd: muren (niet-dragend), lage muren of een aanrecht.

De hoek glaswand

Om het licht in uw keuken te optimaliseren, is de hoek glaswand perfect. Dankzij deze glaswand kunt u het hele huis in het oog houden, zodat u kunt blijven genieten van uw gezin of uw gasten terwijl u de maaltijd bereidt.

glaswand op volledige hoogter

Dit type glaswand kan al dan niet een massief paneel aan de basis hebben. Het is bijvoorbeeld perfect voor het structureren van de ruimte in de keuken van een flat zonder tussenwand.

De glaswand met schuifdeur

Schuifdeuren bieden een esthetische en functionele afsluiting. Ze geven karakter aan uw interieur en optimaliseren de ruimte

Glaswand met een draaideur

Is uw keuken een toevluchtsoord waar u graag rustig bent zonder u af te zonderen? De draaideur zal doeltreffender zijn tegen lawaai en de verspreiding van geuren.

Welk type beglazing voor uw glaswand ?

Helder glas

De glaswand met zijn transparante beglazing laat het oog binnen en het licht buiten. Het is praktisch om in de gaten te houden wat er in andere kamers gebeurt. Voor- en nadelen + Helderheid en transparantie - Meer rommelig

Bedraad glas

Geruit of gestreept, het verbergt subtiel uw keukenapparatuur of rommel terwijl het licht doorlaat. Structuurglas kan worden gecombineerd met transparante panelen voor een extra originele toets. Voor- en nadelen + Minder rommelig - Niet erg doorzichtig

Welke kleur te kiezen voor de profielen van uw glaswand ?

Al onze profielen en rails zijn gemaakt van aluminium, u kunt de afwerking of kleur ervan kiezen, er zijn verschillende opties: mat of geschuurd. De zwarte afwerking is meer geïnspireerd door de industriële of kunstenaarsateliergeest en past goed bij hedendaagse keukens. Maar u kunt ook kiezen voor een zilveren of antraciete afwerking die bij uw interieur past. Een glaswand met witte profielen en rails is bijvoorbeeld erg trendy en past bij alle keukenstijlen.
 

Hebt u meer advies nodig over hoe u uw eigen model keuken met glazen panelen kunt vinden? Maak een afspraak met een van onze adviseurs, die u zal kunnen begeleiden bij het maken van de beste keuze.

Inspiratie & advies

Bekijk al onze inhoud

We blijven aan je zijde

 

Ontwerpers die zijn opgeleid om je te begeleiden

 

 

Meubels van Duitse kwaliteit met 10 jaar garantie

 

 

Een netwerk van gekwalificeerde plaatsers

 

 

 

Financieringsoplossingen op maat van je behoeften