Welke armatuur kiezen voor jouw keuken ?

Welke armatuur kiezen voor jouw keuken ?

Verlichting draagt bij tot een aangename sfeer in uw keuken. Ze maken de kamer persoonlijk en geven hem een decoratief tintje. Welke stijl, welke vorm, welke materialen? Hoe kiest u de ideale keukenlamp? Degene waar je met trots naar zult kijken en dat zal het verschil maken. Ixina begeleidt u bij deze essentiële keuze.

Welk type verlichting voor uw keuken ?

In de eerste plaats moet bij de keuze van de verlichting rekening worden gehouden met de grootte van uw keuken. Om een kleine keuken te verlichten, is de ideale oplossing een plafondlamp, geplaatst in het midden, vergezeld van meerdere lichtbronnen zoals spots, striplampen of wandlampen. Als uw keuken ruim is, kies dan voor een hanglamp en verstelbare spots. Hiermee kunt u het licht richten op strategische plaatsen, zoals het werkblad, de gootsteen of de kookplaat. Lichtkleurige hanglampen vergroten een kamer en maken hem lichter. Maar zwarte metalen hanglampen geven een modieus decoratief tintje.

Welke materialen te kiezen voor uw keuken wandlampen ?

Wanneer keukenlampen worden gebruikt voor algemene verlichting, geven ze de ruimte karakter. De daarvoor gebruikte materialen moeten dus goed gekozen zijn.

De houten ophanging

Het creëert automatisch een warme sfeer. Bovendien is het een veelzijdig materiaal, dat bij elke inrichtingsstijl past. Het gaat het beste met een warme gloeilamp. Voor- en nadelen + Voegt een warm, natuurlijk gevoel toe. - Moeilijker schoon te maken.

De black metal ophanging

De industriële stijl is tijdloos, en dit type lamp kan zowel in vintage als in moderne keukens worden gebruikt. Deze lampen brengen een vleugje originaliteit en accentueren tegelijkertijd de hoofdverlichting van uw keuken. Voor- en nadelen + Gemakkelijk schoon te maken en robuust. - Minder oorspronkelijke vorm

De witte glazen ophanging

Wit is altijd een effectieve manier om een kamer aan te kleden. Je kunt niet fout gaan met dit licht. Het brengt een zekere zachtheid van leven in uw keuken. Voor meer moderniteit kunt u spelen met de grootte en vorm van de lampen en gloeilampen. Voor- en nadelen + Ruime verlichting en gemakkelijk te onderhouden. - Meer breekbaar. Voor de keuken vermijdt u best stoffen hanglampen, die kwetsbaarder en moeilijker schoon te maken zijn.

Waar uw verlichting te plaatsen ?

Bij een plafondhoogte tussen 2,50 en 2,80 m mag de ophanging niet lager zijn dan 2,15 m boven de vloer. Om een tafel te verlichten, kan een hanglamp op 1,60 m van de vloer worden geplaatst. Voor centrale eilanden zijn er hanglampen met verstelbare hoogte. Praktisch om de verlichting met één enkele beweging aan uw behoeften aan te passen! Als u een barruimte hebt die in open verbinding staat met de woonkamer, kunt u er verschillende lampen boven plaatsen om deze gezellige ruimte in de verf te zetten. 

Heb je meer advies nodig? Maak een afspraak met een van onze adviseurs, die u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste verlichting voor uw keukenproject.

Inspiratie & advies

Bekijk al onze inhoud

Onze partners We werken met de grootste merken om efficiëntie en tevredenheid te garanderen

We blijven aan je zijde

 

Ontwerpers die zijn opgeleid om je te begeleiden

 

 

Meubels van Duitse kwaliteit met 10 jaar garantie

 

 

Een netwerk van gekwalificeerde plaatsers

 

 

 

Financieringsoplossingen op maat van je behoeften