Hoe kies je een keukentafel en stoelen ?

Hoe kies je een keukentafel en stoelen ?

De keuken is de centrale ruimte van een huis. Bovenal verwelkomt het ons minstens drie keer per dag bij het bereiden van onze maaltijden. Daarom is de keuze van de juiste keukentafel en -stoelen belangrijk. Goed op de hoogte hiervan, begeleidt ixina u in uw keuze.

Pas uw tafel en stoelen aan uw smaak en inrichting aan

De keuze van uw keukenmeubelen is in de eerste plaats een kwestie van visuele harmonie. Stijl, kleur, materialen - dat zijn de belangrijkste details. Kies de tafel en stoelen die bij uw smaak passen, zodat ze perfect bij uw keuken passen.

Materialen

Hout, metaal, glas, riet, stof, leer... Er zijn vele samenstellingen waaruit u kunt kiezen. Elk materiaal kan een bepaalde harmonie in uw keuken brengen. Durf bijvoorbeeld een moderne chique tafel in notenhout te combineren met stoelen met gouden zittingen. Als uw tafel als werkblad wordt gebruikt, moet hij van praktisch materiaal zijn gemaakt, zoals laminaat.

Stijl

Wat de keuze van de stijl betreft, zijn er 2 oplossingen mogelijk om de decoratie van uw keuken te perfectioneren: creëer van een zuivere sfeer met homogene meubels; Kies voor stoelen en een tafel met verschillende motieven om een trendy contrast te creëren.

Kleur

De keukens van vandaag zijn getooid met trendy kleuren. Er zijn zoveel tinten dat er ruimte is voor gedurfdheid en ongewone combinaties. Pastel- en matte kleuren zijn populair en gaan heel goed samen met licht hout voor een gezellige sfeer. Stoelen kunnen een fellere tint krijgen om wat "peps" en licht in uw ingerichte keuken te brengen.

De grootte en vorm van uw keukentafel

Kies de vorm die bij u past

De vorm van een keukentafel hangt af van de ruimte die u ter beschikking hebt en van uw gewoonten. Als uw keuken groot is en u een groot gezin hebt, probeer dan eens de gezelligheid van een ronde tafel. Een rechthoekige tafel kan het best tegen een muur worden geplaatst.

De afmetingen van de tafel en de modulaire opties

Afhankelijk van het aantal gasten of het gebruik van uw tafel, zijn verschillende maten beschikbaar. Koppels, bijvoorbeeld, kunnen tevreden zijn met een vierkante tafel van 100 cm. Als de tafel voor de lunch wordt gebruikt, wordt in elk geval een breedte van 50-60 cm per gast aanbevolen. Voor kleine keukens zijn er modulaire opties: inklapbare of opklapbare eettafel ; opvouwbare koffietafel; opvouwbaar bijzettafeltje... In de keuken gaan zitten is nog nooit zo makkelijk geweest!

De keuze tussen keukenkrukken en -stoelen

Welke stoelen moet ik kiezen voor mijn keuken? Stoelen of krukken? In ieder geval moet u ten minste 20 cm ruimte laten tussen de onderkant van een tafel en uw benen.

De keukenstoel

Hij is bijzonder geschikt om comfortabel aan tafel te zitten. Voor nog meer comfort kunnen keukenstoelen ook armleuningen hebben.

De keukenkruk

Meestal worden krukken geassocieerd met een bar of een snackbar, maar ze kunnen ook, afhankelijk van hun grootte, bij een bijzettafel worden gebruikt. Reken op een zithoogte van : 80 cm als de bar of het werkblad 110 cm van de vloer is; 65 cm als het werkblad zich op 90 of 95 cm van de vloer bevindt; 46 cm voor een standaard keukentafel. Sommige modellen kunnen zelfs in hoogte worden versteld.

Heb je meer advies nodig? Maak een afspraak met een van onze adviseurs om de juiste tafel en stoelen voor uw keuken te kiezen.

Inspiratie & advies

Bekijk al onze inhoud

Onze partners We werken met de grootste merken om efficiëntie en tevredenheid te garanderen

We blijven aan je zijde

 

Ontwerpers die zijn opgeleid om je te begeleiden

 

 

Meubels van Duitse kwaliteit met 10 jaar garantie

 

 

Een netwerk van gekwalificeerde plaatsers

 

 

 

Financieringsoplossingen op maat van je behoeften