Hoe kies je je mengkraan?

Hoe kies je je mengkraan?

De keuze van je mengkraan hangt af van de opstelling van je keuken en de plaatsing van de spoelbak. Het is de spoelbak die de vorm van de uitloop van je mengkraan bepaalt. De lengte, de breedte, de diepte van de spoelbakken en het aantal bakken zijn bepalend voor de vorm van de uitloop. Als de uitloop te laag is, kunnen de kookpotten er niet onder, en als hij te kort is, maak je veel spatten op het werkblad. Een kleine tip: wanneer het water "normaal" stroomt, moet het rechtstreeks in de afvoer lopen.

Mengkraan met handdouche

Je moet eerst beslissen of je een mengkraan met handdouche wilt of niet. Hiermee kan je makkelijk fruit en groenten wassen, of borden en de spoelbak schoonspoelen. De uittrekbare handdouche kan je vrij bewegen. Zo hoef je het kookgerei niet vast te houden terwijl je het afspoelt of vult met water. Er bestaan veel modellen van mengkranen voor alle stijlen en maten van spoelbakken. De sproeikop heeft vaak twee straalsoorten: een zachte en een krachtigere straal. Een omvormer maakt het gemakkelijk om van de ene naar de andere over te schakelen. De ‘regenstraal’ is bijvoorbeeld ideaal voor het grondig wassen van groenten en fruit.

De Jandora-S-mengkraan van Blanco, in massief roestvrij staal. De handdouche die direct in de uitloop van de mengkraan is geïntegreerd, laat toe het strakke design te behouden.

De Panera-S-mengkraan van Blanco met innovatieve bediening: de handdouche kan eenvoudig aan de voorkant uitgetrokken worden.

De EOS NEO-mengkraan in koperuitvoering met geïntegreerde handdouche in de uitloop met zwanenhals.

Design en kleuren

Een design mengkraan zorgt dankzij zijn vorm en afwerking voor een eigentijdse stijl. Sommige modellen hebben een opmerkelijke vorm of afwerking die de esthetiek van je spoelzone compleet kunnen veranderen. Wie design zegt, zegt coatings en kleuren: verchroomd, zwart, wit, grafiet, geborsteld roestvrij staal, maar ook goud-of koperkleurige afwerkingen...

De Icon-mengkraan in matzwart van Franke, met zijn zeer ergonomische sproeikop.

De Eos Neo-mengkraan in roestvrij staal met PVD-coating in champagne goud is een echt design-statement (ook verkrijgbaar in koperkleurige uitvoering).

De MDF50PB-mengkraan van SMEG past met zijn azuurblauwe afwerking perfect bij de elektrotoestellen.

De volledig roestvrijstalen Mythos-mengkraan heeft in combinatie met deze zwarte PVD-coating (Physical Vapour Deposition) een hoge slijtvastheid en een lange levensduur.

Slimme modellen

Neerklapbare of induwbare mengkranen zijn een must als je spoelbak onder een raam wordt geplaatst. Het volstaat inderdaad om de kraan neer te klappen wanneer je het raam opent, en dit kan op een zeer eenvoudige manier.

De Laressa-F-mengkraan van Blanco is voorzien van een handig mechanisme waarmee de uitloop naar voren kan worden geklapt. De minimale hoogte tussen de spoelbak en het raamkozijn bedraagt 6,5 cm.

De Eloscope-F-mengkraan is induwbaar. Eenmaal ingedrukt is de minimale hoogte tussen de spoelbak en het raamkozijn 3 cm.

Zoals de pro’s

De uitrusting van een chef-kok. De semiprofessionele modellen met hun dominante handdouche bieden een hoogwaardige afwerking en de perfecte techniek voor keukenprinsen en -prinsessen.

De professionele Sonea-S Flexo-mengkraan, in massief roestvrij staal met een zwarte polymeerslang van Blanco. Handdouche met dubbele straal.

Klassieke lijnen gecombineerd met een semiprofessioneel design en een verfijnde matzwarte afwerking die bij elke stijl passen.

De semiprofessionele Pescara 360°-mengkraan in verchroomde uitvoering. De gelede arm zorgt voor meer ergonomie.

Ecologisch

De meeste mengkranen hebben praktische opties die je leven gemakkelijker maken (filter, debietbegrenzer, temperatuurbegrenzer, ... ), maar die ook goed zijn voor de planeet.

De GROHE Blue Home-mengkraan verandert kraantjeswater in zuiver tafelwater; het water wordt niet alleen gefilterd, het kan ook gekoeld en al dan niet bruisend zijn. Dit is goed voor de planeet omdat je geen flessen meer hoeft te kopen, en het is ook goed voor je rug omdat je geen waterpacks meer hoeft te dragen.

De Smart Control-mengkraan is verrassend ergonomisch dankzij de SmartControl-technologie. Je schakelt de waterstroom eenvoudig in of uit met een drukknop (waterbesparing). Je regelt het debiet door te draaien aan de knop van de debietregelaar. En je regelt de temperatuur met behulp van de centrale ring op de kraan.

De Atlas Neo Sensor-mengkraan van FRANKE is zeer intuïtief. Je kan hem gebruiken zonder iets aan te raken als je handen vuil zijn. Hij kan aanraakvrij worden bediend, maar ook met de handmatige hendel. Hij vereist daarom minder onderhoud omdat hij vingerafdrukken en vlekken voorkomt.

Inspiratie & advies

Bekijk al onze inhoud

Onze partners We werken met de grootste merken om efficiëntie en tevredenheid te garanderen

We blijven aan je zijde

 

Ontwerpers die zijn opgeleid om je te begeleiden

 

 

Meubels van Duitse kwaliteit met 10 jaar garantie

 

 

Een netwerk van gekwalificeerde plaatsers

 

 

 

Financieringsoplossingen op maat van je behoeften