Hoe kies je jouw afzuigdampkap?

Hoe kies je jouw afzuigdampkap?

Veel aroma's wekken de eetlust op wanneer je kookt. Sommige onaangename geuren, zoals gegrilde vis of gefrituurd voedsel, moeten echter worden geneutraliseerd. De afzuigkap ventileert, vangt vet op en zuigt geuren en vocht af. ixina helpt je om bij de keuze van uw afzuigkap prestaties en esthetiek te combineren.

 

 

Aan de wand gemonteerde afzuigdampkappen

Decoratieve afzuigdampkappen, die rechtstreeks boven de kookplaat aan de muur worden bevestigd, vereisen geen keukenmeubilair. In roestvrij staal, glas of gemengd, ze passen bij jouw fronten, jouw oven of jouw kookplaat.

Hij is gemonteerd achter de voorkant van een hoge kast en wordt geactiveerd door hem naar je toe te trekken.

Het heeft een glazen vizier dat naar voren kan worden gekanteld en onder een kast kan worden geplaatst. Het is de goedkoopste keukenafzuigkap.

Afzuigdampkappen voor kookeilanden

Het is bevestigd aan het plafond boven een centraal eiland met een kookplaat. Cilindervormig of in de vorm van een kroonluchter, de hangende kappen worden een decoratief element.

Rechtstreeks ingebouwd in het plafond of in een speciaal daarvoor gemaakte omkadering, zal hij doeltreffend en discreet zijn. Dit type installatie maakt een vrij zicht over het centrale eiland mogelijk.

Wil je discreet zijn? Sommige afzuigkappen kunnen worden geïntegreerd in een speciale kast onder het werkblad of rechtstreeks in het midden van een inductiekookplaat.

Selectiecriteria bij de keuze van een afzuigdampkap

Om jouw afzuigdampkap te kiezen, moet je controleren: Het luchtdebiet (vermogen in m³) 

De verschillende snelheden

Vetfilters (permanent, afwasbaar, enz.)

Het type extractie (evacuatie of recycling)

Geluidsniveau (gewoonlijk tussen 38 dB en meer dan 70 dB)

Energieklasse.

Evacuatie- of recyclingmodus

Afzuigdampkap

Deze afzuigdampkappen zijn uitgerust met een afzuigstand om geuren, vochtigheid en keukendampen te verwijderen. Ze zuigen lucht uit de kamer en voeren die naar buiten af. Er zit vet vast in de filters. Voor- en nadelen + Meest efficiënte systeem en permanente filters. - Verplichting om een luchtkanaal naar de buitenkant van het huis te hebben.

Recirculatiedampkap

Het zuivert de lucht voordat deze in de kamer wordt verspreid. Geuren worden opgevangen door het koolstoffilter dat tussen het vetfilter en de motor is geplaatst. Voor- en nadelen + Kan in elk huis geïnstalleerd worden. - Verwijdert geen vocht en koolstoffilters moeten regelmatig worden vervangen.

Hoogte van de afzuigdampkap

De afstand tussen jouw afzuigdampkap en jouw kookplaat varieert naargelang van het type kookplaat (gas of elektrisch) en het gekozen type afzuigkap. Dit staat aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

Welke zuigkracht voor een open keuken ?

Het benodigde luchtdebiet voor jouw keuken wordt als volgt berekend: volume van de ruimte in kubieke meter x 12. Dus als jouw kamer 37,5 kubieke meter is, moet de capaciteit van jouw afzuigkap 450 kubieke meter zijn (37,5 x 12).

Heb je meer details nodig? Maak een afspraak met een van onze adviseurs om een keuze te maken uit onze vele referenties van keukenafzuigkappen.

Inspiratie & advies

Bekijk al onze inhoud

Onze partners We werken met de grootste merken om efficiëntie en tevredenheid te garanderen

We blijven aan je zijde

 

Ontwerpers die zijn opgeleid om je te begeleiden

 

 

Meubels van Duitse kwaliteit met 10 jaar garantie

 

 

Een netwerk van gekwalificeerde plaatsers

 

 

 

Financieringsoplossingen op maat van je behoeften