Hoe kies je jouw kookplaat ?

Hoe kies je jouw kookplaat ?

Pannenkoeken bakken, groenten sudderen of het vlees voor jouw hamburgers dichtschroeien: de kookplaat is het hart van jouw keuken. Gas, inductie of keramisch glas, high-tech of meer basic, er is iets voor elke smaak en elk budget. Om je te helpen bij jouw keukenproject, helpt ixina je de kookplaat te kiezen die bij je past.

Inductiekookplaten: zuinig en precies

Ideaal om in een handomdraai water te koken, jouw vlees perfect dicht te schroeien en heel gemakkelijk bruin te bakken. De inductiekookplaat is efficiënt omdat hij alleen verwarmt wanneer hij in contact komt met een recipiënt. De technologische functies zijn uitgebreid voor maximaal comfort: onafhankelijke timer voor elk verwarmingstoestel; toetsen met directe toegang tot praktische functies (warm houden, sudderen, koken, aanbraden, uitgestelde start, enz;) Modulaire kookzones ; koken door sonde... Dit alles maakt hem duurder, maar energie-efficiënter, preciezer wat het koken betreft en veiliger voor het hele gezin.

Inductie heeft een ongeëvenaarde vermogensflexibiliteit van 50W tot 5000W op een kookplaat zonder verspilling vs. gas

Veiligheid: het oppervlak koelt zeer snel af na gebruik, overloopbeveiliging,

Een set potten en pannen of geschikte keukenuitrusting vereist (gietijzer of staal).

Keramische kookplaten: moderniteit tegen een lage prijs

Deze technologie gaat vooraf aan inductie en is daarom betaalbaarder. De haarden verwarmen door geleiding, op een geleidelijke en constante manier (ideaal voor suddergerechten); dit vergt meer tijd en kan ook een iets groter oppervlak verwarmen dan uw pan.

Kookplaten op gas: eenvoud

Praktisch, efficiënt, aangesloten op stadsgas of flessengas, gaskookplaten hebben nog steeds veel fans. En dat is niet voor niets: je kan de vlam van de branders in één oogopslag controleren en schakelen tussen lage, middelhoge en hoge warmte. De huidige gaskookplaten zijn gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn compatibel met alle kookpannen.

Prijs: de gaskookplaat is nog steeds de goedkoopste van allemaals.

Kenmerken: eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken.

Het schoonmaken van vet aangekoekte roosters en branders maakt het onderhoud een uitdaging.

Combikookplaten: een wendbare mix

Combinatiekookplaten combineren gas en glaskeramiek of gas en inductie. Op die manier kunt u de voordelen van beide energiebronnen combineren. Gasstoring of stroomuitval? Niets kan je tegenhouden om te koken!

Is je keuze bijna gemaakt? Maak een afspraak met een van onze adviseurs om jouw project te bespreken. Op basis van jouw kookgewoonten, levensstijl en budget zal hij of zij je helpen de kookplaat te kiezen die het best bij je past.

Inspiratie & advies

Bekijk al onze inhoud

Onze partners We werken met de grootste merken om efficiëntie en tevredenheid te garanderen

We blijven aan je zijde

 

Ontwerpers die zijn opgeleid om je te begeleiden

 

 

Meubels van Duitse kwaliteit met 10 jaar garantie

 

 

Een netwerk van gekwalificeerde plaatsers

 

 

 

Financieringsoplossingen op maat van je behoeften