Decoratie
August 2020

De mooiste dessins en kleuren voor je keuken tegels

Tegenwoordig zijn er eindeloos veel mogelijkheden en stijlen om je keuken in te richten. En dat geldt ook voor het aanbod keuken tegels. Je hebt de keuze tussen de meest uiteenlopende dessins en kleuren, van retro tot hypermodern. Om je zoektocht alvast iets gemakkelijker te maken, zetten we hier de mooiste keuken tegels op een rij.

Zuiderse keuken tegels voor een instant vakantiegevoel

Je kent ze vast wel: de fleurige, vierkante tegeltjes die je dikwijls ziet in zuiderse landen als Spanje. Je vindt ze in de meest bonte kleuren, maar ook in zwart-wit komen ze mooi tot hun recht. En waarom zou je ze niet gewoon in jouw keuken integreren? Zuiderse tegels achter het aanrecht geven je keuken een vrolijke sfeer. Als je de rest van de keuken – de keukenkastjes, de muren rondom de keuken en het werkblad – neutraal houdt, worden je keukentegels zelfs een echte blikvanger. Elke dag het gevoel hebben dat je in een charmant hotelletje in het zuiden van Spanje vertoeft, dat wilt toch iedereen?

Een coole keuken met geometrische tegeltjes

Wie houdt van moderne keukens met een speels accent, kan voor tegels met een geometrisch patroon kiezen. Die geven de ruimte een hippe uitstraling die nooit verveelt. Geometrische tegeltjes zijn mooi in neutrale kleuren als lichtgrijs en wit, maar ook erg leuk in groen- of blauwtinten. Combineer ze bijvoorbeeld met witte kastjes en een grijs aanrecht om het plaatje af te maken. Je gasten zullen versteld staan van je originele keukenwand!

Mozaïek: ook voor in de keuken!

Mozaïek associëren we meestal met badkamers, maar ook in de keuken is een wand vol kleine tegeltjes perfect op zijn plaats. Effen zijn ze al heel mooi, maar combineer gerust mozaïektegels met verschillende kleurschakeringen voor een extra bijzonder resultaat. Mozaïektegeltjes geven je keuken meteen karakter. In een landelijke keuken zijn natuurlijke tinten als beige of olijfgroen heel prachtig op de muren, maar durf ook gerust te experimenteren met iets gewaagdere kleuren als geel of rood.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.