Vloeren en muren
Gepubliceerd op 31 March 2023
Bijgewerkt op 31 March 2023

Tegels tegen je keukenmuren? Ja, lang leve faiences!

[Translate to Dutch:]

Effen tegels voor moderne keukens

Laten we beginnen met twee tegelsoorten van elkaar te onderscheiden. Aan de ene kant hebben we tegels die bestand zijn tegen vlekken en barsten, en die meestal als vloertegels gebruikt worden. Dankzij de laatste druktechnieken heb je de keuze uit tal van effecten, zoals steen, hout of beton. Vloertegels kennen een onovertroffen gebruiksgemak voor een zeer toegankelijke prijs. Aan de andere kant zijn er de faiences. Die zijn breekbaarder maar fleuren je spatwand op. Voor een interessant grafisch effect kan je bijvoorbeeld effen faiences in visgraatmotief plaatsen. Het resultaat is verbluffend. Maar ook de tegels zelf kunnen hoge ogen gooien. Metrotegels weerspiegelen bijvoorbeeld goed het licht. Het is trouwens net dat vermogen om het licht te verspreiden dat hen een vaste plek in de Parijse metrogangen heeft opgeleverd. Hou ze dus in het achterhoofd als je keuken wat extra licht kan gebruiken!

 

Faiences met motieven voor een extra touch aan je keuken

Omdat men in 2021 keukenmeubels voor een langere tijd kiest en men dus de voorkeur geeft aan tijdloze lijnen en kleuren, gaat men vaak met de muren spelen om kleur te creëren. Eén muur met behangpapier is momenteel erg trendy in de keuken. Maar ook faiences met motieven zijn gegeerd voor een originele grafische toets. Zo zien we steeds meer spatwanden met motieftegels die oude cementegels nabootsen voor een authentiek effect. Verkies jij eerder art déco? Ook daar komen faiences goed van pas.

 

De optische illusie : wanneer tegels een andere materie nabootsen

Trompe l’oeil faiences vallen haast niet te onderscheiden van ruw hout, geschuurd beton of zelfs marmer, en verdienen zo ook hun plek in de keukentrends van 2021. Deze tegels zijn immers perfect om je keuken te personaliseren of bijvoorbeeld je industriële look te versterken. Trouwens, als je kiest voor een spatwand in trompe-l’oeil, waarom zou je dat effect dan niet verder trekken in je werkblad? Zo verkrijg je een mooie harmonie en algemene rust in je keuken.

 

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.