Terug

Het laminaat werkblad. Wat moet je weten?

Met zijn toegankelijke prijs, zijn esthetiek en zijn stevigheid is een laminaat werkblad uitgegroeid tot de referentie. Hier zijn toch enkele tips van experts om je niet te vergissen. Net wat je nodig hebt om het laminaat werkblad te kiezen waar je heel veel en heel lang plezier aan zal beleven.

Wat is dat juist, een laminaat werkblad?

Laminaat is stevig en functioneel, en heeft daarom al meerdere decennia een vaste plek veroverd op meerdere plekken in ons interieur: meubels, deuren, muren, plafonds … Een werkblad in laminaat bestaat uit meerdere lagen die, eens samengedrukt, een paneel met een ongelooflijke kracht vormt. Maar waaruit bestaan die lagen dan? Uit bruin papier vermengd met thermohardende fenolhars dat kan weerstaan aan warmte en schokken. Exact wat je nodig hebt voor een werkblad dat makkelijk is in dagelijks gebruik.

 

De voordelen van een werkblad in laminaat

Een werkblad kies je best in functie van de stevigheid, de hygiëne, het gemakkelijk onderhoud en de bestendigheid tegen warmte, schokken, slijt en gemorste vloeistoffen, want dat is wat je werkblad te verduren zal krijgen. En dat is waar een werkblad in laminaat bijzonder goed is tegenop gewassen.
Bovendien doet het dat met de nodige elegantie. Eerst en vooral omdat dit werkblad zich exact laat snijden zoals jij het wil en je het dus in één blok kan plaatsen. En vervolgens ook omdat je een enorme afwerkingskeuze hebt, waardoor dit werkblad zich perfect integreert in je interieur en het naar een hoger niveau tilt. Wil je een dik of dun werkblad? In één kleur of bedrukt? Alles is mogelijk, of toch bijna.
Tot slot zal je werkblad in laminaat altijd betaalbaar zijn, of het nu hout, marmer of beton nabootst. Deze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is waarschijnlijk ook waarom laminaat zo succesvol is.
 

 

Focus op de verschillende stijlen van een werkblad in laminaat

Omdat een werkblad in laminaat bestaat uit opeenvolgende lagen bruin papier vermengd met hars, kan het bedekt worden met een decoratieve laag voor uiteenlopende esthetische effecten. Zo stelt ixina je werkbladen in laminaat voor die een perfecte imitatie zijn van hout, marmer of granietsteen. Daar komen nog esthetische keuzes bij zoals de dikte van het werkblad (13, 28, 38 of 58 cm) of een rechte of afgeronde boord. Elk van deze opties beïnvloedt de look van je keuken en geeft haar een meer of minder hedendaagse uitstraling, naargelang je voorkeur en het gekozen keukenmodel