Huishoudapparatuur
Gepubliceerd op 01 April 2021
Bijgewerkt op 01 April 2021

Welk type kookplaat? Ben jij klaar voor inductiekoken?

De voor- en nadelen van de inductiekookplaat

De inductiekookplaat biedt 4 belangrijke voordelen:
1. Zijn vermogen om heel snel te kunnen verhitten met een controle van de temperatuur tot op de graad nauwkeurig.
2. Zijn energiezuinigheid. Hij bespaart tot 60% energie in vergelijking met vitrokeramiek en gas!
3. Zijn veiligheid: aangezien een inductiekookplaat enkel opwarmt onder de kookpot, wordt het risico op brandwonden aanzienlijk verminderd.
4. Zijn onderhoudsvriendelijkheid.

Als nadeel is er de vraag of je potten en pannen compatibel zijn met deze kookmethode. Het zou inderdaad kunnen dat je je potten en pannen moet vernieuwen omdat ze niet geschikt zijn. Om te weten te komen of je kookpotten op een inductiekookplaat werken, leg je een magneet op de bodem van je pot of pan. Blijft die kleven? Perfect, dan is die pot of pan geschikt voor je toekomstige inductiekookplaat.
 

 

Het advies van de chef-koks: de inductiekookplaat met 3 kookzones

Samen met de grote chefs raden we de inductiekookplaat met 3 kookzones aan in plaats van met 4. Waarom? Ten eerste omdat je voor weinig recepten 4 bereidingen tegelijk moet klaarmaken. En ook omdat je met het 3-zone-model een grotere kookzone hebt om een grote braadpan of schotel te kunnen gebruiken. Precies wat je nodig hebt als je regelmatig gasten ontvangt of een groot gezin hebt. Zelfs je grootste schotels kan je gebruiken op een inductiekookplaat met 3 zones.

 

De inductiekookplaat voor kleine ruimtes: het domino-model

Voor een grote keuken of een groot gezin is dus het model met 3 zones de beste keuze. Maar wat als je een kleine keukenruimte hebt of als je alleen woont? Dan raden we de dubbele inductiekookplaat aan, ook wel domino genoemd. Deze is smaller zodat je enkele kostbare centimeters werkblad wint. Kokkerellen is immers meer dan enkel bakken en braden, je hebt ook ruimte nodig voor de voorbereiding van je gerechten.

 

 

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.