Decoratie / accessoires
Gepubliceerd op 10 May 2021
Bijgewerkt op 10 May 2021

De comeback van de servieskast in onze huizen!

De servieskast volgens de regels van het hedendaagse design

De servieskast belandde jaren in de vergeethoek en verdween zelfs bijna omdat hij als te log, te groot, te ouderwets werd beschouwd. Maar dankzij het tekenpotlood van de huidige generatie ontwerpers is hij helemaal terug in een minder massieve, in de weg zittende versie. Hij past zijn afmetingen dus aan aan de interieurs van vandaag, met een soberdere look die perfect in onze woonkamers past. Aan jou de keuze om verder te zetten wat de ontwerpers zijn begonnen: vervang het servies door boeken, decoratie of groene planten om de decoratieve rol van je servieskast te benadrukken. Al blijft hij natuurlijk onverslaanbaar om je collectie borden, glazen en bestek in op te bergen … Aan jou de keuze.

 

De servieskast verdient ook een plek in de keuken!

In vroegere tijden bevond de servieskast zich steevast in de eetkamer. Maar onze levensstijl is veranderd. Vandaag is je keuken vast het kloppende hart van je huis geworden, waar je eet met je gezin, werkt en tijd doorbrengt. De gemiddelde keuken is vandaag trouwens groter dan vroeger. Het is dus hier, in de keuken, dat je servieskast zijn plek opeist. Hij vervangt er traditionele keukenkasten en -meubels en voegt zo een designtoets toe, want de servieskast van vandaag komt in alle stijlen, zelfs een industriële look met staalelementen bijvoorbeeld. 

 

Hoe integreer je je servieskast in je keuken?

Droom je van een servieskast in je keuken? Om hem helemaal tot zijn recht te laten komen, kan je hem met zijn grote afmetingen niet zomaar eender waar neerzetten. Hier zijn enkele regels en tips om je keuken in te richten en de ideale plek te vinden voor je servieskast:
•    Plaats hem tegen een volledig vrije muur zodat hij de ruimte niet inpalmt.
•    Kies je hem in dezelfde kleur als je muur, dan zal hij helemaal opgaan in je keuken.
•    Hoekmodellen kunnen je waardevolle ruimte doen winnen.
•    Voor een karaktervolle keuken kan je je servieskast in een felle kleur verven.
•    Kies je servieskast alleszins in functie van het volume van je keuken, zodat je die niet teveel beperkt. Het komt er dus op aan goed te meten
 

 

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.