Keukenstijlen
Gepubliceerd op 18 February 2021
Bijgewerkt op 18 February 2021

Italiaans design in je keuken? Een mooie inspiratiebron voor de inrichting van een gezellige keuken.

Een gezellige keuken dankzij de Italiaanse stijl

Italiaans design weerspiegelt het Italiaanse leven: vol van levensvreugde en gezelligheid! De Italiaanse keuken is dan ook een plek vol leven, waar familie en vrienden samenkomen. Kinderen werken er aan het centrale eiland, en bij etenstijd schuift iedereen aan. Komen er vrienden langs? Dan blijft iedereen in de keuken, waar men het aperitief drinkt terwijl de potten op het vuur staan te pruttelen. En het favoriete gespreksonderwerp? Lekker eten natuurlijk! 

 

 

De Italiaanse keuken is functioneel

Een keuken in Italiaanse stijl is een echte leefruimte, en komt daarom tegemoet aan de hedendaagse ergonomische vereisten. Italiaans keukendesign schenkt veel aandacht aan het werkblad, dat groot en heel overzichtelijk wordt ontworpen. Men vermijdt nutteloze verplaatsingen, maakt het bewegen doorheen de keuken zo makkelijk mogelijk en voorziet voldoende ruimte voor deuren en mensen. 
De moderne Italiaanse keuken let ook goed op de juiste verlichting en tracht ruimte te winnen. Italiaanse keukenontwerpers houden om die reden van multifunctionele keukentoestellen. High-tech elektrotoestellen en design zijn dan ook erg geliefd in Italiaanse keukens.
 

 

 

 

Italiaans keukendesign is het toppunt van elegantie

Het ontwerp van een Italiaanse keuken blijft altijd gericht op de globale esthetiek en de uiteindelijke harmonie. Als je keuken open is naar de leefruimte toe, komt het er dus op aan om veel opbergruimte te voorzien, zodat je al je voedingsmiddelen en onderhoudsproducten op een verzorgde en elegante wijze bij de hand houdt.
Wat de kleurkeuze betreft, geeft een keuken in Italiaanse stijl de voorkeur aan warme, zuiderse kleuren. Roodtinten komen hier goed tot hun recht, op de meubels, de muren, of waarom niet, door kleine kleurtoetsen aan te brengen met de elektrotoestellen. Een Italiaanse luxekeuken durft daarnaast ook uit te pakken met elegant zwart of grijs. Aan jou de keuze om hier zwarte of gele accessoires aan toe te voegen voor een tijdloze esthetiek.
 

 

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.