Welke kookpiano kiezen voor jouw keuken ?

Welke kookpiano kiezen voor jouw keuken ?

De kookpiano, die vaak wordt toegeschreven aan grote chef-koks, geeft jouw ingerichte keuken een retro-chique uitstraling. Het is perfect voor liefhebbers van langzaam sudderende gerechten, sudderende sauzen en knapperige gerechten. Geniet van het koken. Of het nu gaat om het verwarmingstype, het aantal branders of het aantal ovens, ixina helpt je bij de keuze van de kookpiano die al jouw culinaire wensen in vervulling laat gaan.

Kookpiano of fornuis ?

Het fornuis is gewoonlijk 60 cm breed. Het bevat dus een enkele oven en een kookplaat (gas, inductie of combinatie) met 3 of 4 verwarmingspunten. De kookpiano kan meer dan 90 cm breed zijn. Het biedt 5 tot 8 branders en heeft ofwel meerdere ovens of één grote oven. Dus je hebt meer dan keuze genoeg. Met ixina is het oude, witte, onaantrekkelijke fornuis verleden tijd. In plaats daarvan is het een stijlvol, vintage ontwerp dat authenticiteit en moderniteit combineert.

De kookplaat en oven als onderdelen van de kookpiano

Type verwarming, aantal ovens, de kookpitten kunnen aan jouw wensen worden aangepast.

Kookplaat

Op de piano kan je kiezen: een inductie-, gas- of combikookplaat; het aantal branders. De keuze van de kookmethode zal afhangen van het soort energie dat je wenst te gebruiken, maar ook van het onderhoudsgemak. Een inductiekookplaat is gemakkelijker schoon te maken dan een gaskookplaat. Bepaal het aantal branders aan de hand van de beschikbare ruimte in jouw keuken en jouw behoeften. Sommige modellen hebben een verwarmingszone, of een plancha.

Ovens

Afhankelijk van jouw budget en gebruik kan je kiezen tussen een enkele oven met een inhoud van 100 liter of twee of zelfs drie ovens van verschillende afmetingen. De meeste piano ovens zijn elektrisch. Ze werken door natuurlijke convectie. Er kunnen echter convectie- of ventilatormodi worden toegevoegd. Voor de reiniging kan je kiezen tussen katalyse en pyrolyse. Als je omringd bent door kinderen, let dan op de koude deur optie voor hun veiligheid. De oven is meestal binnen hun bereik.

De kookpiano, een esthetische aanwinst

Wij hebben modellen van kookplaten geselecteerd op basis van hun prestaties en esthetiek. Onze keukenpiano's, echte topuitrustingen, kunnen elk type inrichting sublimeren. Pas de kleur, het materiaal van de knoppen en de handgrepen aan jouw bohemien- of hedendaagse keuken aan. Wil je erover praten? Maak een afspraak met een van onze adviseurs om jouw op maat gemaakte kookpiano te bestellen die perfect aan jouw verwachtingen voldoet.

Wil je erover praten? Maak een afspraak met een van onze adviseurs om jouw op maat gemaakte kookpiano te bestellen die perfect aan jouw verwachtingen voldoet.

Inspiratie & advies

Bekijk al onze inhoud

Onze partners We werken met de grootste merken om efficiëntie en tevredenheid te garanderen

We blijven aan je zijde

 

Ontwerpers die zijn opgeleid om je te begeleiden

 

 

Meubels van Duitse kwaliteit met 10 jaar garantie

 

 

Een netwerk van gekwalificeerde plaatsers

 

 

 

Financieringsoplossingen op maat van je behoeften