Welke inbouwoven kiezen voor jouw keuken ?

Welke inbouwoven kiezen voor jouw keuken ?

Het is bijna middag en je ruikt al het heerlijke aroma van eten dat uit de oven komt... De inbouwoven, een centraal element in jouw keuken, is de bondgenoot van gerechten die je deelt met familie en vrienden. Traditionele oven, multifunctionele oven, convectieoven of stoomoven, kies de kookmethode die het best past bij jouw culinaire routines.

De verschillende kookmethodes

De keuze van de juiste inbouwoven is vooral een kwestie van budget en kookgewoonten. Ben je meer een kookvirtuoos of houd je meer van snelle en makkelijke maaltijden? Om je te helpen bij jouw keuze, geeft ixina je de belangrijke details die elk type oven kenmerken.

Traditionele oven

Également associé au terme convection naturelle ou à chaleur statique, ce type de four chauffe grâce à des résistances situées au bas de sa cavité (sol) et sur la voûte (en haut). Vous pouvez ainsi choisir entre les 2 modes de cuisson verticale selon les plats. La fonction gril vous permet de dorer ou griller gratins et grillades. La simplicité de ses fonctions en fait le four encastrable le moins cher. Avantages et inconvénients + Simple d’utilisation et d’entretien. – Consommation d’énergie et lenteur de préchauffage.

Oven met roterende warmte

In deze categorie van inbouwovens bestaan 2 types van koken: Koken met luchtondersteuning Een propeller op de bodem van de holte roert de lucht voor sneller koken en betere warmteverdeling. Gepulseerde warmte Een extra verwarmingselement, gekoppeld aan het ventilatiesysteem, verspreidt een perfect gelijkmatige warmte.

Multifunctionele oven

Hiermee kan je schakelen tussen roterende warmte en natuurlijke convectie. Met dit multifunctionele systeem is er geen vermenging van geuren en smaken. Niets belet je om jouw gebraad tegelijk te bereiden met een heerlijke appeltaart.

Stoomoven

De stoomoven, of de gecombineerde stoom- en multifunctionele oven, zorgt voor koken op lage temperatuur, tussen 40 en 120 °C. Sommige bieden zelfs hogedrukkoken, vergelijkbaar met onze traditionele snelkookpan! Zo behoud je de vitaminen, voedingsstoffen en smaken van jouw voedsel.

De verschillende soorten reiniging voor inbouwovens

Katalyse : het katalytisch reinigingssysteem absorbeert vetdeeltjes door poreuze wanden zodra de oven boven de 200°C komt. De resten op de rekken en de deur worden echter niet verwijderd, dus je zal nog wat schoonmaakwerk moeten doen

Pyrolyse : tijdens de pyrolyse reiniging stijgt de temperatuur tot 500°C om alle kookresten (suikers en vetten) te vernietigen. Resultaat: perfect! Na het afsponzen om de micro-asjes te verwijderen

Nog steeds niet zeker? Maak een afspraak met een van onze adviseurs om een keuze te maken uit onze 200 inbouw oven referenties.

Inspiratie & advies

Bekijk al onze inhoud

Onze partners We werken met de grootste merken om efficiëntie en tevredenheid te garanderen

We blijven aan je zijde

 

Ontwerpers die zijn opgeleid om je te begeleiden

 

 

Meubels van Duitse kwaliteit met 10 jaar garantie

 

 

Een netwerk van gekwalificeerde plaatsers

 

 

 

Financieringsoplossingen op maat van je behoeften