Hoe kies je jouw koelkast?

Hoe kies je jouw koelkast?

Of je hem nu opent om te eten, voor de gezelligheid of voor een traktatie... de koelkast is ongetwijfeld het meest gebruikte voorwerp in jouw keuken. Daarom is de keuze van jouw koelkast niet alleen een kwestie van prestaties en stijl: het is ook een kwestie van comfort. Ixina geeft je alle details waarmee je rekening moet houden om de koelkast te vinden die jouw dagelijks leven gemakkelijker zal maken

De verschillende soorten koelkasten

Welk type koelkast moet ik kiezen? Voor één, voor twee of voor een gezin... De keuze van het ontwerp, hoe belangrijk ook, moet komen na de overweging van het volume. Omdat het vooral aan jouw huishouden moet worden aangepast.

De enkeldeurs koelkast

Het heeft een enkele koelruimte, soms met een klein vriesvakje. Met een totaal volume van maximaal 230 liter zijn de enkeldeurskasten daarom geschikt voor verbruikers van verse producten of voor degenen die een aparte vriezer hebben.

De tweedeurs combinatiekoelkast

Het combineert 2 apparaten in 1. Het koelgedeelte heeft een capaciteit variërend van 150 tot 250 l en het vriesgedeelte is ongeveer 60 tot 80 l. De verhouding tussen de 2 compartimenten is vaak 70/30 in het voordeel van de koeling. Maar wanneer het vriesvak bovenaan staat, is de verhouding 80/20 in het voordeel van het koelvak. De combinatie is dus geschikt voor huishoudens van 2 tot 4 personen

De Amerikaanse koelkast

Hier staan de koel- en vriesvakken naast elkaar. Het volume is gemiddeld 30% groter dan dat van een combikoelkast. Hij is bijna 1 m breed, vergeleken met 70 cm voor een standaard koelkast. Een ijsblokjes- en verswaterdispenser zijn toegevoegd aan dit type model, dat geschikt is voor grote gezinnen.

De multi-deur koelkast

Hij heeft 3 of 4 deuren, kan groter zijn dan een Amerikaanse koelkast en kan tot 1 m breed zijn. Zoals bij de meeste combinatie-units, bevindt het vriesgedeelte zich onderaan met 1 of 2 laden. Hij biedt 40% meer volume (gemiddeld 450 l), dus is hij geschikt voor gezinnen van meer dan 4 personen.

De tafelmodel koelkast

Hij is ontworpen voor kleine keukens, heeft slechts één deur en is maximaal 85 cm hoog, zodat hij onder of naast het werkblad kan worden geplaatst. Het heeft soms een vriesruimte en is meer geschikt voor mensen die alleen wonen.

Welk type koeling te kiezen ?

Statische koude

De meest gebruikte technologie, statische koelkasten zijn de stilste. Ze zijn over het algemeen goedkoper en energie-efficiënter. Uitgerust met een verdamper die koude lucht verspreidt, hebben deze koelkasten verschillende temperatuurzones. Daarom is het belangrijk jouw voedsel te organiseren en te bewaren, afhankelijk van hoe lang het houdbaar is en hoeveel u verbruikt. De meest gevoelige levensmiddelen moeten bijvoorbeeld in het onderste gedeelte, het koudste gedeelte, worden bewaard.

Luchtcirculatie

Luchtgekoelde koelkasten verdelen de koude gelijkmatig. Een ventilator circuleert de lucht na elke deuropening.

Geventileerde koeling

Dit innoverende procédé voorziet de koelkasten van een ventilatiekolom en maakt een gezonde en homogene koeling op alle niveaus mogelijk.

Waar jouw koelkast plaatsen?

Om de levensduur van jouw inbouwkoelkast te verlengen en het gebruik ervan te optimaliseren, volg je best deze regels: Houd het uit de buurt van warmtebronnen. Plaats het in de buurt van het werkoppervlak. Laat ten minste 5 cm ruimte aan elke kant en aan de achterkant om het energieverbruik te verminderen.

Heb je meer informatie nodig? Maak een afspraak met een van onze adviseurs, die je de juiste koelkast voor jouw behoeften zal voorstellen.

Inspiratie & advies

Bekijk al onze inhoud

Onze partners We werken met de grootste merken om efficiëntie en tevredenheid te garanderen

We blijven aan je zijde

 

Ontwerpers die zijn opgeleid om je te begeleiden

 

 

Meubels van Duitse kwaliteit met 10 jaar garantie

 

 

Een netwerk van gekwalificeerde plaatsers

 

 

 

Financieringsoplossingen op maat van je behoeften