Hoe kies je een vaatwasser?

Hoe kies je een vaatwasser?

De afwasmachine is het ultieme gemaksapparaat en een onmisbare bondgenoot voor elk huishouden. Door dit type toestel te gebruiken, bespaar je geld en tijd! Deze apparaten gebruiken tot 5 keer minder water dan handmatig afwassen. Kiezen voor een vaatwasser maakt het leven gemakkelijker en is bovendien milieuvriendelijk. Is dat niet geweldig?

Criteria voor de keuze van een vaatwasser

De keuze van de juiste vaatwasser hangt af van verschillende parameters. ixina helpt je om de belangrijkste in overweging te nemen.

Grootte en capaciteit

Afhankelijk van het aantal personen, de beschikbare ruimte en de indeling van jouw meubilair, zijn er 3 maten (breedte x hoogte x diepte) van vaatwassers: Standaard: breedte 60 cm ; Compact: breedte 45 cm; Mini: die op een werkblad kan worden geplaatst, voor 4-6 couverts. Of je nu alleen bent of met z'n tweeën, een compacte afwasmachine (10 couverts) kan voldoende zijn. Daarnaast is het beter te investeren in een capaciteit van ten minste 12 couverts.

Programmering

De programmeringsfuncties zijn zeer belangrijk, afhankelijk van uw vaat-, water- en elektriciteitsverbruik. Onder hen, kan je kiezen voor de vertraagde start van de machine tijdens de daluren. Dit vermindert jouw energieverbruik; een programma te kiezen dat is afgestemd op de mate van vervuiling van jouw vaatwerk. Deze optie optimaliseert de wastijd en het waterverbruik. keuze van een programma voor delicate glazen De keuze van een hygiëneprogramma voor zuigflessen of gevoelig vaatwerk

Mand of besteklade

De traditionele bestekmand is niet langer de enige optie! In de lade kan je nu jouw bestek horizontaal plaatsen. De eeuwige vraag "moet het lemmet naar boven of naar beneden worden geplaatst? Bovendien bespaart de besteklade ruimte voor extra borden of pannen. Het resultaat: minder wasbeurten!

Het geluid

Tegenwoordig bieden fabrikanten van vaatwassers zeer stille modellen aan. Hun geluidsniveau kan zo laag zijn als 36/38 dB, het equivalent van gefluister. Slechts 3 dB minder geluid kan het geluidsniveau halveren!

Energie klasse

Dit criterium blijft zeer belangrijk voor een keukenapparaat als een afwasmachine. Controleer de energieklasse. Een verandering van slechts één klasse betekent een besparing van 10-13% op het energieverbruik.

Ingebouwde of vrijstaande vaatwassers ?

Het type installatie hangt af van de indeling van uw keuken en de gewenste visuele harmonie.

De vrijstaande vaatwasser

Kan overal in jouw keuken worden geïnstalleerd. Voor- en nadelen + gemakkelijk te installeren + kan gemakkelijk worden verplaatst - minder esthetisch is in jouw uitgeruste keuken - minder ergonomische installatie, niet mogelijk op halve hoogte voor een betere toegang tot de opbergmanden van het toestel

Ingebouwde modellen

Ze hebben een front en passen bij het meubilair in jouw keuken. Voor nog meer ergonomie en comfort kunnen ze hoog worden geplaatst. Voor- en nadelen + meer discreet + past perfect in jouw keuken + kan op de vloer of hoog worden geplaatst - vereist dat een kast wordt afgedekt - minder gemakkelijk te verplaatsen na installatie

Concentreer je op de belangrijkste punten bij het kiezen van een vaatwasser

Energieverbruik

Het waterverbruik kan ongeveer 6,7 liter per cyclus bedragen (in het Eco 50°C programma). Ter vergelijking: de afwas in een gewone gootsteen verbruikt minstens 12 tot 15 liter water, en dan hebben we het nog niet eens over het spoelen. Om je een idee te geven: een waterkraan die 1 minuut openstaat, verbruikt meer dan 40 liter.

Volume van het geluid

De decibels die op de toestellen worden aangegeven zijn de standaard uitdrukking van lawaai. Het geluidsniveau van in de handel verkrijgbare vaatwasmachines varieert doorgaans van 36 decibel tot 50 decibel. Als je op zoek bent naar een stil model, zoek dan naar een machine met een geluidsniveau van niet meer dan 45 dB. Een vaatwasser met een geluidsniveau van minder dan 42 dB wordt als uiterst stil beschouwd.

De technologie

Sommige merken bieden een wifi-verbinding. Naast het feit dat je jouw toestel vanaf jouw bank kunt bedienen met een applicatie op jouw smartphone, kan je ook het verbruik ervan meten. Met deze functie kan je jouw praktijken dagelijks corrigeren. In geval van een service-oproep vergemakkelijkt dit de zelfdiagnose op bepaalde modellen. De reparatie is dan efficiënter en minder kostbaar. Dit bespaart je een reis naar. Je bespaart jezelf een huisreparatie, die vaak buiten de garantie valt.

Heb je meer advies nodig over het model of de installatie? Maak een afspraak met een van onze adviseurs om een keuze te maken uit onze 100 referenties voor vaatwassers van grote huishoudelijke merken voor elk budget.

Inspiratie & advies

Bekijk al onze inhoud

Onze partners We werken met de grootste merken om efficiëntie en tevredenheid te garanderen

We blijven aan je zijde

 

Ontwerpers die zijn opgeleid om je te begeleiden

 

 

Meubels van Duitse kwaliteit met 10 jaar garantie

 

 

Een netwerk van gekwalificeerde plaatsers

 

 

 

Financieringsoplossingen op maat van je behoeften