Welke microgolfoven moet ik kiezen voor mijn uitgeruste keuken?

Welke microgolfoven moet ik kiezen voor mijn uitgeruste keuken?

Welke microgolfoven moet ik kiezen? Goede vraag. Alles hangt af van wat je met de oven wilt doen. Je kunt ontdooien, opwarmen of echt koken in de microgolfoven. Maak snel je keuze.

Soorten microgolfovens

Er is veel mogelijk, laten we daarmee beginnen. Om je een idee te geven: een microgolfoven met oven, met gladde buitenkant, met één of meerdere functies … Alleen maar het beste van het allerbeste.

De grootte van de schaal en de capaciteit van de oven

De afmetingen van de microgolfovenschaal variëren in het algemeen van 27 cm (standaard afmeting voor een bord) tot 40 cm (voor schotels). Als je een groot gezin bent, moet je kiezen voor een grote schaal en een inhoud van meer dan 25 liter. Koppels en alleenstaanden kunnen tevreden zijn met een inhoud van tussen de 20 en 25 liter.

De verschillende standaardfuncties die in aanmerking moeten worden genomen

De klassieke functie: de klassieke microgolfoven wordt hoofdzakelijk gebruikt om je voedsel snel te verwarmen, te ontdooien of te koken. De grillfunctie: de microgolfoven met grill grillt voor jouw heerlijke gratins nog sneller dan een traditionele oven. Sommige modellen zijn uitgerust met een bruiningsschaal om voedsel bruin te bakken, een optie die soms de "braadfunctie" wordt genoemd. De roterende warmte: de roterende warmte microgolfoven maakt gebruik van pulserende warmte die de warmte van de verwarmingselementen combineert met ventilatoren. Dit betekent dat je gerechten op dezelfde manier gaar worden als in een conventionele oven, maar in een recordtijd!

Andere functies zijn ook beschikbaar voor de veeleisende fijnproever

Multifunctioneel: de combi-microgolfoven is in staat om af en toe een traditionele oven te vervangen. Het kan ook broeien, roterend verhitten of krokant bakken. Het koken van jouw vlees, gratins en taarten is nog nooit zo snel geweest! Stomen: Met de microgolfoven stomer kunt u groenten of vis koken zonder vet toe te voegen. Je kan bijvoorbeeld aardappelen koken die smelten in jouw mond in slechts 10 minuten! Dit mag niet worden verward met de kook- en sudderfuncties van sommige modellen, waarbij in feite geen gebruik wordt gemaakt van stoomkoken.

De programmatie

De elektronische programmering stelt je in staat uw gerechten op te warmen volgens opgeslagen programma's. Maar ook om als bij toverslag de kooktijd en het vermogen van jouw gerecht te berekenen, afhankelijk van het type en het gewicht.

Waar plaats je de microgolfoven in een keuken ?

De ingebouwde microgolfoven past harmonieus bij de rest van de apparatuur. Er moet echter rekening worden gehouden met de hoogte en diepte van de ruimte. Als jouw keuken niet over een speciale ruimte beschikt, kies dan voor een losstaand model. Aangezien de microgolfoven geen warmte afgeeft, kan hij overal worden geplaatst, zelfs in een kast, om discreet te zijn.

 

Klaar voor eindeloos microgolfoven-plezier? Ga er dan voor, samen met Ixina.

Inspiratie & advies

Bekijk al onze inhoud

Onze partners We werken met de grootste merken om efficiëntie en tevredenheid te garanderen

We blijven aan je zijde

 

Ontwerpers die zijn opgeleid om je te begeleiden

 

 

Meubels van Duitse kwaliteit met 10 jaar garantie

 

 

Een netwerk van gekwalificeerde plaatsers

 

 

 

Financieringsoplossingen op maat van je behoeften