Terug

3 snelle en makkelijke recepten voor een lekker tussendoortje

Een heerlijk tussendoortje hoewel je koelkast en kasten bijna leeg zijn? Niet alleen heb je vast meer ingrediënten dan je denkt, maar bovendien bestaan er heel eenvoudige en snelle recepten die heerlijk smaken! Als je keuken beschikt over basis keukengerief zal je al snel genieten. Misschien beleef je zelfs een leuk keukenmomentje met de kinderen
 

Gewonnen brood

Heb je nog brood van eergisteren liggen? Of misschien wat zacht melkbrood dat niet zacht meer is? Perfect!

Ingrediënten:
•    Sneetjes brood of melkbrood 
•    Melk
•    1 of 2 eieren
•    Suiker

  1. Klop in een diep bord het ei, de melk en de suiker door elkaar.
  2. Dop je sneetjes brood er een voor een in. Hoe verser het brood, hoe minder lang je hoeft te doppen.
  3. Bak vervolgens de sneetjes brood die in dit mengsel gedrenkt zijn in een pan met boter, 3 tot 4 minuten aan elke kant.
  4. Serveer met suiker, ahornsiroop of zelfs ijs als je dat hebt liggen. Alles kan!
     

 

Lekker zachte pannenkoeken

Ingrediënten: 
•    2 eieren 
•    2 el suiker
•    125 gr bloem
•    150 ml melk
•    1 zakje suikervanille
•    1 kl bakpoeder (optioneel)
•    1 snuifje zout

  1. Scheid de eidooiers van het eiwit.
  2. Klop het eiwit met de hand tot schuim en gebruik een elektrische garde om de dooiers te kloppen met de melk, de bloem, de suiker en het zout. Schep het schuim van het eiwit onder dit mengsel door met een spatel.
  3. Bak het geheel in een pan met boter.
  4. Serveer met ahornsiroop, suiker, chocolade … of waar je maar zin in hebt!
     

Financiers: cakejes ‘à la française’

Ingrediënten:
•    150 gr suiker
•    80 gr amandelpoeder
•    Eiwit van 3 eieren
•    130 gr boter
•    50 gr bloem

  1. Laat de boter smelten en vervolgens afkoelen. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Meng suiker, bloem en amandelpoeder. Klop het eiwit tot schuim en voeg het toe aan je mengeling.
  3. Meng hier tot slot je boter door.
  4. Vul cakevormpjes tot ¾ met je deeg en stop ze 15 tot 20 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van je financiers.
  5. Wil je weten of ze klaar zijn? Steek er dan een mes in. Als het mes er weer droog uitkomt, zijn ze klaar om van te smullen!