Tafelkunst
Gepubliceerd op 29 April 2020
Bijgewerkt op 29 April 2020

5 keukentips die je nooit meer vergeet

Is je keuken eindelijk geplaatst én ingericht? Dan popel je om je gloednieuwe keuken in gebruik te nemen. Daar laten we je niet aan beginnen zonder een portie keukenadvies. Wij verzamelden gouden keukentips. Van oma, jazeker. Maar ook van invloedrijke chefs en foodbloggers overal ter wereld. Pen en papier in de aanslag? Noteren maar!

Zout en olijfolie

Geen idee wat te koken vanavond? Álles smaakt, wanneer je het klaarmaakt in de oven met een snuifje zout en flink wat druppels goeie olijfolie erover. Soms mag er ook wat geraspte kaas over. Emmentaler, of gruyère.

Weer stress uit de keuken

Aan stress heb je geen boodschap in de keuken, zegt de Indiaas-Canadese chef Vikram Vij. Als je tijdens het koken ontspant, wordt je eten vanzelf lekkerder. En ziet het eindresultaat er niet helemaal uit zoals op de foto naast het recept? Je gasten zullen het je niet kwalijk nemen. Zij appreciëren de tijd en energie die je in je gerecht hebt gestopt!

Het is nooit te laat

Koken kun je op elke leeftijd nog leren. Zelfs de grote Julia Child was de dertig al voorbij toen ze zich in Parijs aan kooklessen waagde. Het enige wat je nodig hebt, is een portie geduld. En toewijding.

Koop goede producten

Wees niet te kwistig met kruiden. Koop goede, dagverse producten en laat de eerlijke smaken hun werk doen. Stoom je vis bijvoorbeeld eens in plaats van hem te bakken. Smaakt je gerecht toch wat te flauw? Bijkruiden met peper en zout kan altijd.

Presenteer één pièce de résistance

Je hoeft maar te scoren met één gerecht om je diner geslaagd te maken, zegt culinair journalist Mark Bittman. Heb je werk gemaakt van een stevige ovenschotel met lamsvlees of een traag pruttelende ristotto met paddenstoelen? Dan volstaat een eenvoudig slaatje als bijgerecht. Laat je hoofdschotel schitteren en hou de rest eenvoudig.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.