Lay-out / ergonomie

Hoe meet je jouw keuken goed op?

Of je nu zelf met onze 3D-software aan de slag wil gaan of je keukenontwerp met onze experts wilt bespreken, het opmeten van je keuken - inclusief de locatie van de technische elementen - is een onontbeerlijke stap. Als je in een nieuwe woning woont, hoef je waarschijnlijk alleen maar de plannen van je architect mee te nemen. Is dat niet het geval? dan zit er niets anders op dan je ruimte uit te tekenen op een blanco blad. Maak je geen zorgen, je tekentalent doet er hier echt niet toe. Maar probeer wél heel nauwkeurig te zijn met de metingen die je hebt genoteerd. We vertellen je hier wat je keukenplan allemaal moet bevatten.

Het keukenplan: muren, deuren, ramen ...

Teken eerst de contouren van de kamer uit met alle afmetingen: lengte, breedte en hoogte. Duid daarna aan waar de deuren en ramen zich bevinden, zonder hun afmetingen te vergeten. Voor een raam is de hoogte onder de vensterbank ook belangrijk, want zo kan je nagaan of een lage kast of een gootsteen onder het raam zou passen. Nadat je jouw deuren en ramen hebt aangeduid en opgemeten, is het de beurt aan eventuele obstakels. Dit kan een zichtbare leiding zijn, een schoorsteen, een muurversteviging, een balk... Kortom, alles wat de plaatsing van een meubel kan verhinderen.

Samengevat:

De afmetingen van de ruimte (lengte, breedte en hoogte)

De afmetingen en location van deuren en ramen,i(nclusief de hoogte onder het tablet)

De eventuele obstakels (zichtbare leidingen, een muurversteviging, een balk enz.)

De technishe informatie

De technische elementen omvatten de toevoer van water, elektriciteit en gas, de afvoer (voor de dampkap) en de leidingen (zichtbaar of ingebouwd).
Hier is het belangrijk om te achterhalen of je deze locaties kan verplaatsen. Zo kan je namelijk niet alleen je inrichtingsmogelijkheden uitbreiden, maar ook een bijzonder praktische en functionele keuken ontwerpen. Noteer dus voor elk van deze technische elementen of ze vast of verplaatsbaar zijn.

  • De aan- en afvoer van het water (vast OF verplaatsbaar)

  • De aanvoer van gas (vast OF verplaatsbaar)

  • De elektriciteitsaansluitingen (vast OF verplaatsbaar)

  • De afvoer van de dampkap (vast OF verplaatsbaar)

  • Een motor om de dampen van de dampkap af te voeren (vast OF verplaatsbaar)

  • De leidingen (zichtbaar OF ingebouwd)

De onmisbare onderdelen van je keukenplan

1- Lengte van de ruimte

2- Breedte van de ruimte

3- Hoogte van het plafond

4- Plaats van de deuren

5- Plaats van de ramen

6- Plaats van de wateraanvoer

7- Plaats van de gas- of stroomtoevoer

8- Afvoer van de dampkap

Heb je alles goed opgemeten? Dan is het nu tijd om je toekomstige keuken te ontwerpen! Ontdek de mogelijke indelingen met behulp van onze 3D-ontwerptool.

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.