Minimalisme / Ecologie
Gepubliceerd op 14 August 2020
Bijgewerkt op 14 August 2020

Bestel jij ook regelmatig een maaltijdbox?

Als je zelf niet af en toe een maaltijdbox bij je thuis laat bezorgen, heb je ongetwijfeld een vriend of collega die het wel doet. De box vol kant-en-klare ingrediënten verovert de moderne keuken met rasse schreden. En wat is hij handig, die maaltijdbox! Maar ook duur… Twijfel je nog of het wat voor jou is? Dit artikel bespreekt de voor- en nadelen van maaltijdboxen én schotelt je enkele interessante alternatieven voor.

Een maaltijdbox helpt je gezond te koken…

De meeste mensen denken bij het horen van ‘kant-en-klaar’ meteen aan de ongezonde microgolfmaaltijden die in de jaren negentig hun intrede maakten, maar daar brengt de maaltijdbox verandering in. Wat je er zoal in terugvindt? Rijst, pasta, aardappelen, verse groenten en vlees, zuivelproducten, … Niet zelden rechtstreeks van bij de boer. Ook het recept om dat alles om te toveren tot een heerlijke maaltijd zit netjes mee in de doos. Kortom, een maaltijdbox bevat alles wat je nodig hebt om ’s avonds snel, vers en gezond voor je gezin te koken.

… maar doet je portemonnee niet watertanden

Natuurlijk hangt er aan al die kraakverse ingrediënten en het gebruiksgemak ook een prijskaartje vast. Voor de gemiddelde maaltijdbox betaal je algauw een pak meer dan wanneer je de ingrediënten zelf in de winkel gaat halen of op de gewone manier thuis laat bezorgen. En we maakten ons de bedenking dat er ook andere manieren voorhanden zijn om tijd te winnen in je keuken:

  • Met een extra grote koelkast kun je alle boodschappen voor je gezin in één keer halen en stockeren.
  • Een combi-oven kun je tegelijk als oven én als microgolfoven gebruiken. Zo kun je sommige gerechten dubbel zo snel bereiden.
  • Een stoomoven stoomt je groenten in een mum van tijd beetgaar.

Meer weten over extra snelle keukentools? Spring eens binnen bij Ixina!

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.