Decoratie / accessoires
August 2020

De kracht van keukendesign zit hem in de details

Je keuken is pas écht compleet wanneer er over elk detail is nagedacht. Deze tips helpen je om je keukendesign naar een hoger niveau te tillen!

1. Werk je elektrische aansluiting mooi weg

Niets zo storend als snoeren en stopcontacten die het egale oppervlak van een spatwand of werkblad ontsieren. Werk je elektrische aansluitingen daarom weg uit het zicht. Daarvoor bestaan tegenwoordig makkelijke oplossingen, zoals een flipbox die je kunt laten verdwijnen in het werkblad. Ontdek ook de andere aandachtspunten voor stopcontacten in je keukendesign.

2. Kies je handgrepen met zorg uit

Welke stijl heeft jouw keuken: strak design, een vintage twist of op-en-top klassiek? Kies de grepen voor je keukenkasten en lades uit in functie van je keukenstijl. Denk aan koperen deurknoppen voor een klassiek effect, of een greeploos kastdesign voor in je moderne keuken. Je keukenkasten hoeven namelijk niet per se handvaten te hebben; minimalisten kiezen vaak resoluut voor een greeploze keuken.

3. Denk na over de dampkap

Je weet al welk type dampkap je verkiest? Mooi zo. Aandachtspuntje wat de plaatsing betreft: voorzie in het keukenontwerp enkele centimeters ruimte aan weerszijden van de dampkap (behalve als je voor inbouw kiest), zodat je retro- of designdampkap niet ‘ingekapseld’ lijkt tussen de keukenkasten.

4. Genoeg werkruimte op je kookeiland?

Als je houdt van symmetrie, ben je wellicht geneigd om je werkblad in hetmidden van je kookeiland te voorzien, zodat je aan de ene kant ervan je spoelbak kwijt kunt en aan de andere kant de ontbijt- of aperitieftoog. Toch hou je doorgaans méér werkruimte over met het werkblad op het uiteinde van je eiland. Soms loont het dus om voor asymmetrie kiezen …

De informaties in dit artikel zijn geldig wanneer het artikel gepubliceerd word. Sommige afbeeldingen zijn niet meer beschikbaar in het huidige assortiment. Uw adviseur zal u naar een gelijkaardig model in de winkel kunnen verwijzen.